1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. БАСФ - Революционни решения за опазване на пшеница и слънчоглед

БАСФ - Революционни решения за опазване на пшеница и слънчоглед

Новите технологии бяха представени на Открит ден в община Балчик

БАСФ събра земеделски стопани от Добричка област на Открит ден в полетата на Иван Ганев. Опитните парцели с пшеница и слънчоглед са разположени между селата Дропла и Царичино. Въпреки поройния дъжд, фермерите успяха да се запознаят с революционните технологии и селекцията, които БАСФ успешно внедрява на българския пазар.

Акцент по време на Открития ден беше поставен върху най-новия триазол на БАСФ - Ревистар.

„Това е продукт, който надгражда всички познати триазоли. Едно от предимствата му е FlexiPOWER молекулата, която се свързва изключително гъвкаво с гъбния патоген, като осигурява широкоспектърен контрол и лечебно действие без аналог“, подчерта Светослав Бонев, Бизнес лидер и старши търговски представител за Варна и Добрич.

BASF Bonev

Светослав Бонев

Освен това Ревистар има най-дълга защита от 6 седмици. На практика активното вещество се придвижва и преразпределя оптимално в растението за най-дълъг период от време. Фунгицидът е ефикасен и при неблагоприятни климатични условия – ниските температури не влияят на ефикасността на Ревистар. Бързото усвояване в листата не се променя дори при ниски стойности от 4 градуса.  

„Имаме пълно опазване от икономически важните болести като базично гниене, брашнеста мана, кафява и жълта ръжда. Ефектът на Ревистар Флекс пакет е видим в оставените контроли на полето на Иван Ганев“, разясни още Светослав Бонев.

Дилян Димов, търговски представител на БАСФ, представи растителнозащитните технологии при слънчоглед и хибридите от маслодайната култура, които фирмата предлага вече втора година на българския пазар.

„Като фирма, създател на Клиърфийлд технологията, отново акцентираме върху нея със следващата генерация продукти. На полето виждаме хибриди слънчоглед предимно от Клиърфийлд плюс технологията, в лицето на Лорис CLP, Акордис CLP, Дракарис CLP и Алурис CLP, както и нашето Клиърфийлд предложение Колорис CL. Благодарение на отличните добиви и високата масленост през 2020, фермерите, които ни се довериха през настоящия сезон, се увеличиха многократно. Факт, който ни радва изключително много и ни дава увереност да продължим да развиваме нашето портфолио.

BASF Dimov

Дилян Димов

За сезон 2022 ще предложим още нови хибриди и в други сегменти от слъчогледопроизводството“, поясни Дилян Димов.

„Що се отнася до хербицида, който сме приложили на това поле, разбира се, това е ПУЛСАР ПЛЮС. Той може да се използва както при Clearfield® така и при Clearfield® Plus хибриди. Благодарение на неговата иновативна формулация с комлекс от аджуванти се постига много по-добро прилепване и проникване на имазамокс. Нещо, което проследяваме и на полето, където с ПУЛСАР ПЛЮС в доза 180 мл/дка е постигнат отличен  контрол дори и при проблемните плевели като балур, кощрява, лобода, паламида и други“, допълни специалистът.

Автор: Галина Недкова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.