1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Дойде времето за подхранване

Дойде времето за подхранване

Услугата по агрохимичния анализ на почвите в лабораторията на Националната служба за съвети в земеделието е безплатна

 

Сега е моментът за внасянето на азотния тор в есенните посеви, съветват специалистите от Областната служба за съвети в земеделието. Освен спазването на определени срокове трябва правилно да се определи и торовата норма. През есента е трябвало да се направи агрохимичен анализ на почвата и да се определи точната торова норма за основното торене.

Ако това не е свършено, се налага торовата норма за подхранване да се прецени според състоянието на посева. Масовото пожълтяване на първите листа на растенията доказва, че има голям недостиг на азот и трябва да се подхранва с по-високи дози. И обратното - тъмнозеленото оцветяване на листата е признак за повишено съдържание на азот и подхранването трябва да се прави с по-малки дози.

За сетен път ОССЗ напомня на стопаните, че услугата по агрохимичния анализ на почвите в лабораторията на Националната служба за съвети в земеделието е безплатна.

Във връзка с подхранването на есенните посеви и задаващата се пролетна сеитба се активизира и работата на агрохимическите фирми, които предлагат торове и препарати на земеделските производители./mont-press.com

AGRO.BG

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.