1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. ЕРКОЛЕ – иновативен мощен инсектицид

ЕРКОЛЕ – иновативен мощен инсектицид

Пиретроидната молекула действа срещу почвени инсекти

Братя Райчеви използваха на своите полета с царевица иновативния инсектицид на фирма Суммит Агро - Ерколе. Още при сеитбата на царевица миналата пролет заедно с него беше внесен микрогранулираният тор Микростар. Технологията, която Суммит Агро предлага за отглеждане на царевица – комбиниране на инсектицид и подхранващ продукт, спестява много разходи. За по-висока прецизност и дозиране на продуктите Суммит Агро предлага и апликатори за тяхното приложение.

сумитагро

След прилагането на двата продукта вегетацията на царевицата протекла отлично - дружен старт, добре нахранени и обезпечени растения откъм микро- и макроелементи и в същото време - опазени от инсекти до жътва.

Каква е ролята на двата продукта?

Микрогранулираният инсектицид за локално приложение Ерколе на база ламбда-цихалотрин се прилага локализирано, само в браздата на засяване в доза 1–1,5 кг/дка, за защита на културите от почвообитаващите инсекти. Пиретроидната молекула притежава дълготрайно действие и репелентен ефект. Биологически активна при ниски дози, действа при контакт и поглъщане, с бърз убиващ ефект за много почвени инсекти като гъсеници на нощенки, ларви на бръмбари, телени червеи, западен царевичен коренов червей, дългоножки, мухи и други двукрили насекоми.

сумитагро

Почвените вредители се намножават много бързо и затова се налага вземане на надеждни мерки за контрол. В този смисъл Ерколе се явява надежден инсектицид, коментира проф. Тоньо Тонев.

сумитагро

Микростар се внася заедно със сеитбата на царевицата. Бързото усвояване на елементите от тези култури е от изключително значение за формиране на висок добив, дори при очаквани неблагоприятни условия през този период, като преовлажняване и ниски температури.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.