1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Още седем марки за добиване на дървесина получиха кметове

Още седем марки за добиване на дървесина получиха кметове

Продължава да е актуален въпросът за превантивната работа на кметовете по места, стига те да имат повече правомощия

 

Кметове на населени места на територията на община Плевен в края на миналата седмица проведоха разговор за законовите условия за добив на дървесина извън горския фонд, както и по какъв начин да синхронизират действията си в опазването на горите в землищата на селата.

Темата за сечта нееднократно е коментирана. Опазването на горите от една страна и възможността за дърводобив за лични нужди - от друга, беше дори тема на заседание на Общинския съвет с предложение частни охранители да поемат опазването на дърветата.

От 1 януари до 30 септември тази година служителите по горите са извършили 2 057 проверки по охрана на горите на територията на Плевенска област, от които 154 съвместно с други ведомства и организации. Проверени са 3 743 пътни превозни средства, 635 обекта за преработка и търговия на дървесина, 2 880 ловци и риболовци, констатирани са 500 нарушения, за които са съставени актове. Наложените парични санкции са в размер на 150 000 лева.

Продължава да е актуален въпросът за превантивната работа на кметовете по места, стига те да имат повече правомощия.

На срещата миналата сезмица бяха дадени още седем марки, с които трябва да бъдат маркирани отсечените по законов ред дървета.

AGRO.BG

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.