1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Студът съсипа оранжериите

Студът съсипа оранжериите

Температурите в Търговищко паднаха до минус 7 градуса

 

Търговище. Сега трябва да купуваме нов разсад за засаждане, а от трите ара със зелени салатки, предназначени за пазара, почти нищо не е останало, вайка се Стефка. Най-засегнати от студа са овошките в дворовете на стопаните, тъй като те пряко са били изложени пряко на лошите климатични условия през нощта. Студът, който връхлетя Алвановската котловина, засегна и всички площи, засети със земеделски култури по полето, собственост на земеделската кооперация в селото.

Студ унищожи стотици декари с овошки в Търговищко, алармираха потърпевши стопани. В нощта срещу Цветница живакът в термометрите падна до минус 7 градуса, а данните сочат, че това е била най-ниската температурна стойност, отчетена за страната, коментираха от базовата метеорологична станция на ТВ-мет в областния град.

Най-засегнати са градините в района на село Алваново. От ниските температури и сланите плодните дръвчета, които са били във фаза активен цъфтеж, са напълно съсипани, заявиха овощари. Дори ранните зеленчуци в оранжериите не са били пощадени от студа. "Няма градина, която да не е засегната", каза 62-годишната Стефка Стоянова от селото. Когато жената влязла в оранжерията рано сутринта, с ужас установила, че всички растения са попарени от студа./standartnews.com

AGRO.BG

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.