1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. „Зелена“ растителна защита с трихограма

„Зелена“ растителна защита с трихограма

Органик Инвест Био Защита събра земеделци край с. Паскалево

Органик Инвест Био Защита съвместно със стратегическите си партньори от KWS България събраха много гости в с. Паскалево на мащабната полева платформа в обработваемите площи на земеделеца Живко Василев.

Двете компании представиха съвместния си проект - шампионски семена царевица и слънчоглед и опазването им с биоагенти - ентомофаги от род Трихограма.

„Нашите стратегически партньори много ни помагат. Агрономите им са много добре подготвени. От дълги години са на пазара. Най-важното в това партньорство е, че споделят това, в което сме убедени и ние - изпълнение на Зелената сделка, грижа за околната среда, за природата, за храната - от полето до трапезата. Надяваме се, че ще вървим дълъг път заедно“, сподели Людмил Стоянов, директор Маркетинг и продажби в Органик Инвест Био Защита, първата и единствена до момента фирма, която възроди една традиция от преди 30 години у нас.

По време на полевата среща край Паскалево специалисти от Органик Инвест Био Защита запознаха земеделците с трихограмата и защо трябва да се колонизира. Царевичният стъблен пробивач и видовете нощенки са основен проблем в царевичните и слънчогледови площи.

biozashtita

„Ливадната пеперуда буквално вчера я нямаше. Днес осъмваме с нея, с милиарди ливадни пеперуди“, допълни Стоянов. Той предупреди, че „много хора си мислят, че проблемът ще отмине с жътвата на царевицата и слънчогледа. Това не е така. Ако земеделците искат да имат по-малък запас от този неприятел, трябва да колонизират трихограма. Ливадната пеперуда е много мобилна. Ако един земеделец пръска, а други пет не пръскат - проблемът остава. Пеперудите прелитат много бързо, унищожават културите и се прехвърлят на нови, за да се хранят.“

Органик Инвест Био Защита притежава лаборатории за производство на трихограма. Държавните институции признаха трихограмата като най-ефективния метод за борба с неприятелите в земеделските култури.

„Ефективна е срещу плодови червеи, нощенките по зелето, картофите и други растения от семейство бобови, ориз, памук, лозя. Ефектът от приложението на трихограма е с натрупване. Не се развива резистентност, тя не вреди на нищо друго.“

Предварителни заявки и сключен договор с Органик Инвест Био Защита означава СПОКОЙСТВИЕ ЗА ПОСЕВИТЕ.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.