1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. 456 кг/дка рапица жънат в с. Чарган

456 кг/дка рапица жънат в с. Чарган

Отлични резултати от новите хибриди на Байер

Земеделско стопанство в ямболското с. Чарган ожъна 5 от рапичните хибриди на Байер на демонстрационен парцел. Сред добре познатите ДК Имплемент СL, ДК Импортър CL, ДК Имарет CL и ДК Импрешън CL се открояваше ДК Имув CL - нова генетика с висок добивен потенциал, изключително толерантен на синя китка.

хибридиДекалб
Има бърз старт наесен и напролет – това е рапицата, която първа се събужда на полето, растенията са много големи и мощни. Това ще е хибридът, на който Байер ще залага основно през следващите години. Той ще замени ранния ДК Имплемент СL.
хибридиДекалб

Въпреки летните бури и градушки в района на Ямболско, хибридите Декалб доказаха, че най-добре пазят своя добив – най-малко се разпукват и полягат, подчерта Ангел Косев, представител на Байер КропСайанс за Ямбол и Сливен.

Рапица Декалб

Наесен рапицата е третирана с Тилмор 240 ЕК - системен фунгицид с предпазно и лечебно действие срещу фома, в комбинация с Децис 100 ЕК, широкоспектърен контактен инсектицид. Предцъфтежно е използван Пропулс 250 СЕ, фунгицид със системно действие в комбинация с Децис 100 ЕК.

За втора година Байер предлага Бутео Старт - системен фунгицид срещу голям набор от неприятели по маслодайната рапица. Използва се за третиране на семена рапица и дава предимство в борбата срещу рапичната стъблена бълха.

Байер предлага тази есен застраховка на рапицата срещу суша. Как да се включите в програмата - питайте представителя за Вашия регион.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.