1. Начало
  2. Новини
  3. Селекция
  4. Нови продукти, технологии и тенденции в слънчоглед

Нови продукти, технологии и тенденции в слънчоглед

Nuseed се представи на АГРА 2022 съвместно с единия от дистрибуторите си – фирма АСМ

Компанията Nuseed участва на АГРА 2022 заедно със своя дистрибутор АСМ.

Най-новото предложение е в сегмента Конфекшън маслодаен. Това е хибридът M5LE442, предназначен за белене и за храна за птици. Това е първият продукт в този сегмент, устойчив на сулфонилурея хербициди, посочи Ани Димитрова, мениджър бизнес развитие на Nuseed за Европа.

Във високоолеиновия сегмент към наложения хибрид NHK12M010 са добавени още два: N4H469 CL и N4H471 CL, които имат устойчивост до последна раса синя китка H. Те са високодобивни и с високо съдържание на олеинова киселина.

Също така, в най-скоро време на българския пазар предстои появата на хибриди, които са с изключително висока устойчивост на различни раси мана и на синя китка до последна раса. Това е нова генетика, която ще позволи намаляване употребата на ПРЗ.

В линоловия сегмент Nuseed има нов продукт в технологията Клиърфийлд, който е с висока устойчивост на синя китка до раса Н.

В Конфекшън сегмента има нов хибрид Оникс - това е М5L301, надграден с по-висок потенциал за добив.

Интересно е, че Nuseed предлага най-ранните хибриди слънчоглед като втора култура – единият е високоолеинов по Експрес технологията, а вторият - линолов Клиърфийлд. Те са ултра ранни, с 80-85 дни вегетация.

Ани Димитрова каза още, че през тази година Nuseed предвижда провеждането на открити полски дни и представяне на демо полета, за да се убедят фермерите в продуктивността на хибридите.

В близко бъдеще Nuseed ще предложи културата карината, от която ще се произвежда последна генерация биодизел и високопротеинови фуражи. Представлява междинна култура от семейство кръстоцветни и ще дава допълнителен доход на земеделските производители.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.