1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Днес преди обяд ще преобладава слънчево време

Днес преди обяд ще преобладава слънчево време

Максималните температури ще са между 28° и 33°. В София – около 28°

Днес преди обяд ще преобладава слънчево време. Около и след пладне от запад отново ще се заоблачи и на много места в Западна и Централна България ще превали и прегърми. В източните райони от страната ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Над Източна България ще остане без валежи, но през нощта срещу петък и там ще превали и прегърми. Максималните температури ще са между 28° и 33°. В София – около 28°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Агенция "Фокус".

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Привечер и там ще се заоблачи и през нощта срещу петък главно по северното крайбрежие ще има превалявания и гръмотевици. Вятърът ще е слаб до умерен от югоизток. Максималните температури на въздуха ще са между 24° и 26° и ще са близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е около 2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево, но около и след обяд облачността ще се увеличи и на много места, главно в масивите от Западна България ще превали и ще прегърми. Ще духа умерен, по високите части и силен вятър от запад-югозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 22°, на 2000 метра – около 15°.

В петък облачността ще е по-често значителна; на много места ще има валежи, след пладне и до полунощ - интензивни и с гръмотевици. По-късно през деня, най-напред в Дунавската равнина, ще се появи вятър от запад и северозапад, който ще се усилва и с него ще нахлува сравнително студен въздух. Максималните температури ще се понижат, чувствително в северозападната част от страната. В събота ще е ветровито. Валежите ще спрат, най-късно в източните райони, а от запад облачността ще намалее. Понижението на температурите ще продължи и максималните ще са предимно между 17 и 22°. В неделя ще преобладава слънчево време. Вятърът ще отслабне, но няма да стихне. Ще бъде хладно, макар че дневните температури слабо ще се повишат.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.