1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Днес ще бъде слънчево, в следобедните часове с временно увеличение на облачността

Днес ще бъде слънчево, в следобедните часове с временно увеличение на облачността

Снимка:

Максимални температури между 29° и 34°, в София 30°

Днес ще бъде слънчево, в следобедните часове с временно увеличение на облачността, но без валеж. В Източна България ще духа до умерен север-североизточен вятър. Максимални температури между 29° и 34°, в София 30°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи Агенция „Фокус” .

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа до умерен северен, след обяд източен вятър. Максимални температури 27-29°. Температурата на морската вода е 23°-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност, но без валеж. Ще духа слаб, по високите и открити части умерен север-североизточен вятър. Максимална температура на 1200 метра 23°, на 2000 метра около 15°.

Атмосферното налягане ще бъде много близко до средното за месец август и през деня ще се задържи почти без промяна.

През следващите дни времето ще бъде слънчево и почти тихо. В следобедните часове ще се развива незначителна купеста облачност, без валежи. Вятърът по Черноморието ще отслабне. Температурите ще се повишат още малко и максималните ще са между 31° и 36°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.