1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Днес увеличението на облачността от запад ще продължи

Днес увеличението на облачността от запад ще продължи

Максималните температури ще са в широки граници – от 2-3° в северозападните райони до 11-12° в източните

Днес увеличението на облачността от запад ще продължи и след обяд над почти цялата страна вече ще е значителна. На места в западните райони от страната и в Родопите ще има превалявания от дъжд, в повечето райони слаб. През нощта срещу четвъртък ще превали и в Югоизточна България. В Източна България ще духа до умерен южен вятър. Максималните температури ще са в широки граници – от 2-3° в северозападните райони до 11-12° в източните. В София около 6°.

Атмосферното налягане е близко до средното за месеца, през деня слабо ще се понижи. Това е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

Над Черноморието ще има разкъсана висока облачност, която след обяд ще се вплътни, но валеж ще има през нощта срещу четвъртък по южното крайбрежие. Ще духа до умерен южен вятър. Максимални температури 9°-12 °. Вълнението на морето ще е 2-3 бала, а температурата на морската вода е 7-9°.

Над планините облачността ще се увеличи и след обяд ще има превалявания от дъжд, над около 1700 метра от сняг. Ще духа умерен и силен югозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 5°, на 2000 метра около 0°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.