1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Горещо време с максимални температури между 30° и 35°

Горещо време с максимални температури между 30° и 35°

Снимка:

Ще духа слаб северозападен, в Източна България североизточен вятър

Днес над страната ще бъде слънчево, в следобедните часове с купеста облачност, главно над планинските и източните райони. Ще духа слаб северозападен, в Източна България североизточен вятър. Горещо време с максимални температури между 30° и 35°, в София 30 - 31°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Агенция "Фокус".

Над Черноморието ще бъде слънчево, след обяд с временно увеличение на облачността. Ще духа слаб североизточен вятър. Максимални температури 27-29°. Температурата на морската вода е 24-25°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност. Вероятността да превали е минимална. Ще духа умерен северозападен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра 24°, на 2000 метра около 16°.

През следващите дни времето ще бъде слънчево и горещо. През нощта срещу събота и в събота от североизток ще проникне малко по-хладен въздух; в източните райони ще има временни увеличения на облачността, възможно е на отделни места да превали. В началото на следващата седмица температурите ще се повишат още и дневните в много райони ще надхвърлят 35°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.