1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Максималните температури ще останат високи за януари

Максималните температури ще останат високи за януари

Преди обяд на места в низините и котловините отново ще има мъгла

До обяд атмосферното налягане все още ще е близко до средното, но към края на деня чувствително ще се понижи. Преди обяд на места в низините и котловините отново ще има мъгла. Около и след пладне, когато видимостта в низините ще се подобри, облачността от запад ще започне да се увеличава и вплътнява. Максималните температури ще останат високи за януари, в повечето места между 10° и 15°, малко по-ниски в крайните северозападни райони. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Агенция "Фокус".

Вечерта в западните райони от страната ще превали и дъжд. Вятърът през деня ще е слаб, към края на деня в най-източните райони до умерен от юг. По Черноморието времето през деня ще е предимно облачно, но без валежи. Вятърът до обяд ще е слаб от югоизток, но към края на дена и умерен, вече от юг-югозапад. Максимални температури 12°-15°, температурата на морската вода е 7°-8°, вълнението ще е слабо, до 2-3 бала.

Преди обяд над планините ще бъде с разкъсана средна и висока облачност, но след пладне облачността ще започне да се вплътнява и снижава, обхващайки и билните части. Едва привечер над планините от Западна България ще завали дъжд. Преди обяд вятърът по-високите части ще е умерен, предимно от запад, чувствително засилвайки се към края на деня, вече от юг-югозапад. Остава топло, на 1200 метра дневна температура ще е около 10°, на 2000 метра - около 6°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.