1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Над по-голямата част от страната времето ще бъде предимно слънчево

Над по-голямата част от страната времето ще бъде предимно слънчево

Дневните температури в североизточните райони ще останат най-ниски - до 4°-5°

Над по-голямата част от страната ще бъде предимно слънчево. Значителна, предимно ниска, облачност ще има над Източна България. Там, все още, ще духа слаб северен вятър и дневните температури в североизточните райони ще останат най-ниски - до 4°-5°, докато в останалата част от страната ще се затопля и максималните температури ще са между 7° и 12°, в София - около 10°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи Агенция "Фокус". Атмосферното налягане слабо ще се понижи, но ще остане близко до средното за февруари.

Над Черноморието облачността ще бъде предимно значителна, но от юг и там ще започне да намалява. Все още ще духа северен вятър, вече предимно слаб. Максималните температури ще са между 4° и 8°. Температурата на морската вода е 6°-7°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде слънчево. След обяд от запад ще се появи разкъсана висока облачност. Ще духа умерен северозападен вятър. Отново започва затопляне. Максимална температура на 1200 метра - около 2°, на 2000 метра - минус 4°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.