1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Над Западна и Централна България облачността ще е по-често значителна

Над Западна и Централна България облачността ще е по-често значителна

Максималните температури в повечето места ще са между 18° и 23°

Над Западна и Централна България облачността ще е по-често значителна. Повече слънце ще има над източните райони от страната. Ще духа слаб, в Източна България до умерен южен вятър. След обяд вятърът ще се ориентира от северозапад, ще се усили и с него ще прониква хладен въздух. Привечер на места в Западна България ще превали, възможно е да прегърми. През нощта превалявания ще има и в останалите райони от страната. Максималните температури в повечето места ще са между 18° и 23°. Атмосферното налягане ще се понижи и ще е по-ниско от средното за месеца. Това е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

На много места по Черноморието ще има мъгла. Видимостта ще се подобрява около обяд. След обяд ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб, по-късно през деня и умерен южен вятър. Максималните температури ще са между 14° и 19°. вълнението на морето ще е около 2 – 3 бала. Температурата на морската вода е 7° - 9°.

В планините облачността ще е променлива, по-често значителна. Ще бъде и доста ветровито, ще духа силен, по високите и открити части и бурен вятър от юг-югозапад. Привечер в масивите на Западна България ще превали дъжд, ще прегърми, а по върховете преваляванията ще са от сняг. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 12°, на 2000 метра – около 5°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.