1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. НИМХ: Облачността ще се увеличи и от запад на изток на много места ще превали и прегърми

НИМХ: Облачността ще се увеличи и от запад на изток на много места ще превали и прегърми

Снимка:

Максимални температури между 26° и 31°

Днес през страната ще премине атмосферен фронт. Ще се усили вятърът от запад-северозапад, в Дунавската равнина умерен до силен. Облачността ще се увеличи и от запад на изток на много места ще превали и прегърми. Повече ще са валежите в планинските райони. Най-топло и почти без валежи ще е в Източна България. Максимални температури, в повечето места, между 26° и 31°, в София 26°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Агенция "Фокус" .

Над Черноморието ще е предимно слънчево и топло. Максимални температури 28° - 31°. Вълнението на морето ще бъде 1- 2 бала. Температурата на морската вода е 24° - 25°.

Над планините ще се развива купесто-дъждовна облачност и на много места в западната и централна част на страната ще има валежи и гръмотевици. Вятърът ще е до умерен от северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19°, на 2000 метра – около 12°.

През следващите дни ще духа слаб до умерен северозападен вятър. Времето ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има в събота над североизточните, а в неделя и понеделник над планинските райони в Западна България, но вероятността за валежи е малка. Максималните температури ще са между 27° и 32°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.