1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. По-значителна облачност преди обяд ще има над северните и източните райони от страната

По-значителна облачност преди обяд ще има над северните и източните райони от страната

Максималните температури ще бъдат в широки граници – от 23-24° в североизточните райони до 32° в югозападните

Преди обяд по-значителна облачност ще има над северните и източните райони, а след обяд и над останалата част от страната и на места ще превали краткотраен дъжд, в отделни райони и с гръмотевици. Днес от североизток, със слаб и умерен вятър, ще продължи да прониква по-хладен въздух. Максималните температури ще бъдат в широки граници – от 23-24° в североизточните райони до 32° в югозападните. В София около 26°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна и на места, главно по южното крайбрежие ще превали дъжд. Ще духа до умерен североизточен вятър. Максимални температури между 25 и 28°. Температурата на морската вода е 24-25°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините облачността ще се увеличи и след обяд ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. Ще духа умерен северен вятър. Максимална температура на 1200 метра 20°, на 2000 метра 13°. Атмосферното налягане ще бъде малко по-ниско от средното за месеца и през деня бавно ще се повишава.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.