1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Слънчево време с максимални температури между 8° и 13°

Слънчево време с максимални температури между 8° и 13°

Снимка:

Над Дунавската равнина днес ще има ниска облачност или мъгла

Над Дунавската равнина днес ще има ниска облачност или мъгла. Над останалата част от страната ще преобладава слънчево време, почти без вятър, според прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология при БАН.

Над Черноморието ще има разкъсана облачност, по-значителна в сутрешните часове. Ще духа слаб вятър от север, североизток. Максималните температури ще са до 8°-11°. Температурата на морската вода е около7°, вълнение на морето 2-3 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Вятърът ще отслабне. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 9°, а на 2000 метра – около 3°.

В понеделник в Дунавската равнина ще се задържи мъгливо или с ниска слоеста облачност. Над останалата част от страната денят ще започне с предимно слънчево време. Постепенно от запад на изток ще се заоблачи.

Във вторник и сряда ще има значителна облачност. Само на отделни места в крайните източни райони е възможно да превали слаб дъжд. Със слаб до умерен вятър от север-североизток ще прониква по-студен въздух, дневните температури ще са с 3-4 градуса по-ниски, освен в местата с трайна мъгла, където няма да се променят съществено.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.