1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Утре времето ще бъде предимно облачно, със слаб вятър от изток

Утре времето ще бъде предимно облачно, със слаб вятър от изток

Максималните температури за деня ще са между 13° и 18°

През следващото денонощие ще се задържи топло за февруари. Температурите ще са все още високи – минималните сутринта между 3° и 8°, максималните за деня между 13° и 18°, по-ниски в северозападната част от страната и по Черноморието между 9° и 12°. Ще бъде предимно облачно, със слаб вятър от изток. Едва през нощта срещу събота на места в Западна и Централна България слабо ще превали.

По Черноморието ще е облачно, но без валежи. Вятърът ще е слаб, от изток-югоизток. Максимални температури 10°-12°. Вълнението ще е слабо 2-3 бала. Температурата на морската вода вчера бе 7°. Това е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

И над планините ще е облачно. Преди обяд все още с облачност над билата, но към края на деня облачния слой частично ще обхваща най-високите им части. През нощта срещу събота на места ще превали слаб дъжд. Вятърът ще е умерен от югоизток. Дневна температура на 1200 метра надморска височина около 8°, на 2000 м около 2°.

В събота със слаб до умерен вятър от изток-североизток ще продължи да прониква студен въздух и дневните температури ще се понижат с още няколко градуса. Ще бъде облачно, ще има и валежи от дъжд, предимно слаби, на повече места привечер и през нощта срещу неделя. В неделя вятърът ще се ориентира от северозапад, а в понеделник от север. На много места ще превалява дъжд, в планините - сняг, с понижението на температурите в понеделник и във високите котловини в Западна България дъждът ще преминава в сняг.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.