1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Времето днес ще е слънчево, а в следобедните часове горещо

Времето днес ще е слънчево, а в следобедните часове горещо

Снимка:

Максималните температури ще са между 31° и 36°, по морското крайбрежие - около 30°

Времето днес ще е слънчево, а в следобедните часове горещо, като максималните температури ще са между 31° и 36°, по морското крайбрежие - около 30°. Временни увеличения на облачността ще има след пладне по Черноморието. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН. 

По Черноморското крайбрежие през по-голямата част от деня ще е предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има след пладне. Поради бризовия вятър появяващ се през деня максималните температури ще са малко по-ниски от тези във вътрешността от страната - около 30°. Вълнението на морето ще е слабо 1-2 бала, а температурата на водата е 23°-25°.

Предимно слънчево и топло ще бъде в планините. В следобедните часове ще има развитие на незначителна купеста облачност главно над билата. Вятърът по високите части ще е умерен от северозапад. Дневна температура на 1200 м.н.в около 25°, на 2000 около 17°. Ще настъпи слабо понижение, като атмосферното налягане ще е около средното за месеца.

През следващите дни времето ще се задържи предимно слънчево, максималните температури ще са между 31° и 36°. В неделя и понеделник в източните райони, където ще духа слаб до умерен североизточен вятър, ще остават малко по-ниски - 27°-30°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.