1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Времето над по-голямата част от страната ще бъде слънчево

Времето над по-голямата част от страната ще бъде слънчево

Максимални температури в повечето райони от 7° до 12°

Преди обяд в Дунавската равнина, в източните райони и по долината на Струма ще е мъгливо или с ниска слоеста облачност. Над останалата част от страната ще е предимно слънчево. След обяд от запад ще се появи висока облачност, която постепенно ще обхване цялата страна. В следобедните часове в Североизточна България ще духа до умерен вятър от север-севроизток. Максимални температури в повечето райони от 7° до 12°, в районите с мъгла, по-ниски – от 2° до 5°, В София 9-10 °. Такава е прогнозата на Националния институт за метеорология и хидрология (НИМХ), съобщи Агенция „Фокус”.

Атмосферното налягане слабо ще се повиши и ще е малко над средното за месеца.
Над Черноморието ще е с разкъсана облачност, временно и значителна. В северните райони ще се появи до умерен вятър от север-североизток. Температурите ще се понижат и максималните ще са от 7° до 10°. Температурата на морската вода е около 7°, вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. Около обяд от запад облачността ще се увеличи – предимно средна и висока. Вятърът ще стане от север и ще е слаб, в Източна Стара планина и Родопите умерен. Максимална температура на 1200 м.н.в. около 8°, на 2000 м около 2°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.