1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. 2023 г. - отново под знака на японските технологии в земеделието

2023 г. - отново под знака на японските технологии в земеделието

Какви премиери се очакват от Кубота?

Добри резултати

Успешна, запомняща се и ползотворна година изпраща екипът на Кубота България – официален представител на марката Кубота за България. Причината – доволни клиенти, които постигат отлични резултати в стопанствата си благодарение на японското качество, което предоставя Кубота.

Въпреки някои логистични затруднения с доставките на трактори през 2022 г., земеделците не се отказаха активно да инвестират в японския бранд. Засилен интерес през годината имаше и към богатата гама от прикачен инвентар на Кубота. Фермерите са убедени, че това са дългосрочни инвестиции, които се отразяват положително както на производителността в стопанствата, така и чрез тях се пестят средства. Още повече, че чрез внедрените прецизни технологии в машините се постига по-голяма точност и производителност, спестява се от торове и препарати, а това отново е в помощ на фермерите в тези трудни времена.

При тракторите през 2022 г. Кубота пусна новата серия М6001U, в мощностния диапазон от 104 до 143 к.с., каза Мирослав Николов, търговски директор на Кубота България.

През 2022 г. Кубота за първи път представи прототип на електрически трактор, който ще влезе в масово производство. Машината е с капацитет на батерията 25 киловата. Тракторът е подходящ да се ползва като комунална машина в градска среда, с нулеви вредни емисии, като се очаква в близко бъдеще да се предлага и на българския пазар, каза Мирослав Николов.

 

Обогатяване на портфолиото

През 2023 г. на БАТА АГРО премиера ще има на специализираните трактори от обновената серия на Кубота М5002N, подходяща за лозя и овощни градини. Досега серията включваше три модела с мощност 74, 94 и 106 к.с., като вече се допълва от още два модела с мощност 82 и 115 к.с.

На българския пазар се очакват и специализирани пръскачки за лозарство и овощарство с марката Кубота. Машините използват оптимално количество от работния разтвор според размера на насажденията, като спестяват около 50% от ПРЗ.

Също така – Кубота допълни гамата си от самоходни косачки, придобивайки италианската компания Gianni Ferrari. Нейните мултифункционални компактни косачки, вече в оранжев цвят, са отлично решение за ползване в общински паркове, училищни зелени пространства, кампуси, спортни съоръжения и други. 

През 2022 г. Kubota придоби още една иновативна компания – израелската Clarifruit, доставчик на решения за контрол на качеството от край до край за индустрията за пресни продукти.

Щастлива и много успешна година пожелава екипът на Кубота България на своите дилъри в страната, както и на всички клиенти на марката.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.