1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. 68-ото издание на Международния технически панаир се открива днес в Пловдив

68-ото издание на Международния технически панаир се открива днес в Пловдив

През тази година се отбелязват 120 години от Първото българско земеделско-промишлено изложение

68-ото издание на Международния технически панаир /ЕСЕН 2012/ се открива днес в Пловдив. Официалното начало на изложението ще бъде дадено от премиера Бойко Борисов, съобщи правителствената пресслужба.

През тази година се отбелязват 120 години от Първото българско земеделско-промишлено изложение, чиято мисия е да създава нови възможности за развитие на българската икономика и на нейните връзки с бизнеса от Европа и света. Машиностроенето, енергетиката, екологията, управлението на водите, строителството, информатиката и ВЕИ секторът ще бъдат представени със силни експозиции на ЕСЕН 2012, посочват от правителството.

В 68-ия Международен технически панаир ще участват над 1235 изложители - 731 директни и 504 представени фирми от общо 44 държави, уточняват от кабинета.

Акцентите на ЕСЕН 2012 ще бъдат зелената икономика, върховите технологии, подобряването на условията за бизнес в България и амбицията на българските фирми да създават нови разработки.

Президентът на Международната асоциация на изложбената индустрия /UFI/ Ари Бриенен лично ще поздрави ръководството по случай юбилея. В рамките на панаира ще се проведе и традиционния пловдивски автосалон.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.