1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Балиращата машина Roll-Belt 150 увеличава производителността

Балиращата машина Roll-Belt 150 увеличава производителността

Най-новата балировачка на NEW HOLLAND произвежда до 118 бали на час в реални условия

Усъвършенстваната технология за работна камера с променлив обем повишава капацитета на машината с 20% и плътността на получените бали с 5%

Шотландският земеделец Сенди Мънро се съгласи да представи своите първи впечатления от балиращата машина Roll-Belt 150 на NEW HOLLAND. Само няколко седмици след закупуването ѝ той отчел значително повишаване на производителността. Мънро има  семеен бизнес, специализиран в балирането на силаж, сено и слама, както и повторно засяване на трева.

От средата на юни до средата на септември той балира сено, слама и силаж на близо 1500 декара земя в северната част и западните брегове на Шотландия, включително и западните острови. Това прави около 4000 бали силаж, 3000 бали сено и 2000 бали слама на година.

За да се справи с тази трудна задача, Мънро се нуждае от надеждна и ефективна балираща техника, която да работи с минимални смущения. Балировачката Roll-Belt 150 печели изцяло симпатиите му и има защо:

„С Roll-Belt 150 приготвям 118 бали за час без усилия. Това веднага ме впечатли. За сравнение с балиращите машини, които използвах досега, получавах едва по около 108 бали за същото време.“

Усъвършенстваната технология, комбинираща ролки и ремъци, използвана в новата серията Roll-Belt 150, подобрява капацитета на машината с до 20%. По-бързата работа обаче не е за сметка на качеството – плътността на получените бали се повишава с до 5%. Това позволява на земеделските производители и предприемачи като Мънро да работят по-бързо на полето и да бъдат по-ефективни.

Освен скоростта на балиране, шотландският фермер е доволен и от формата на балите, произвеждани от Roll-Belt 150.

Той обяснява: „Roll-Belt 150 придава най-добрата форма на балите, предназначени за пазара – около четири фута високи (приблизително 122 см, бел. ред.) и тежащи 800 килограма. Това са прекрасни, здрави бали, които многократно улесняват работата ми.“

Балопресите Roll-Belt 150 се справят с различни култури и разнородни терени.

nh_rbv_150_activesweep_14_004_300Подобрената серия на NEW HOLLAND позволява на оператора да избира точните настройки, както за работа на равните полета за балиране на еднакви откоси слама, така и при работа в хълмист терен или неравни силажни откоси.

Фермерите, които използват Roll-Belt 150, може бързо да трансформират балировачката от транспортно състояние в работен режим на полето, като просто завъртят допълнителните транспортни колела. Така земеделските производители пестят от така ценното им време за прибиране.

У нас балираща техника на NEW HOLLAND предлага официалният вносител на марката – ИНТЕРАГРИ България. В момента, съвместно с NEW HOLLAND компанията е предприела редица инициативи за насърчаване на българския бизнес.

Сред тях са преференциално финансиране при изключително изгодни условия и ниска годишна лихва, както и придобилата широка популярност кампания – „Нови машини на ДЕМО цени“.

Грижата за клиента и оптималното развитие на неговия бизнес са сред основните приоритети на NEW HOLLAND по цял свят. Затова и генералният мениджър продажби за Шотландия, Джеймс Дойл, казва: „Радваме се, че Мънро има такъв положителен опит с балиращата машина Roll-Belt 150. Мисията ни е да продължим да налагаме нововъведения и да подобряваме продуктите, така че работата на клиентите ни да е максимално улеснена, а бизнесът им по-ефективен, конкурентоспособен и печеливш.“

Мънро е клиент на NEW HOLLAND от 1991 г. и наблюдава развитието на машините през годините. Освен Roll-Belt 150 той притежава и седем трактора NEW HOLLAND в мощностния диапазон от 70 до 120 к.с., като част от селскостопанския си парк. Репутацията на марката и отличното представяне на собствените му машини през годините са причините той да е лоялен клиент в продължение на четвърт век.

Целта, която той си е поставил сега, е да спечели нови клиенти и да подобри рекорда си за брой подготвени бали този сезон. Предизвикателство, което Мънро вярва, че ще изпълни с помощта на надеждната балировачка Roll-Belt 150.

„Надеждността е изключително важна за мен и работата, която извършвам. Не бих искал да имам машина, която непрекъснато се поврежда, тъй като това вреди на моя бизнес и отблъсква клиентите ми. Всички балопреси на NEW HOLLAND, които съм използвал, са изключително надеждни и досега нямам случай да са ме изоставили на полето. Това означава, че ще си свърша работата на време и клиентът ще остане доволен.

Сега имам и точната машина, която ми позволява да балирам още по-бързо в периода на прибиране на реколтата. Всичко, което ми трябва, е само добро време и нещата ще бъдат наред!“

За повече подробности относно различните серии и модели балиращи машини на NEW HOLLAND може да се свържете с централния офис или регионалните дилъри на ИНТЕРАГРИ България.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.