1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Булагро представи иновации за Но-тил и Стрип-тил земеделие и дронове за пръскане

Булагро представи иновации за Но-тил и Стрип-тил земеделие и дронове за пръскане

Кои са премиерите на БАТА АГРО 2024?

bulagro

Христофор Бунарджиев, главен изпълнителен директор на Булагро Груп Холдинг ЕАД

Христофор Бунарджиев, главен изпълнителен директор на Булагро Груп Холдинг ЕАД

Есенна сеялка за директна сеитба HORIZON DSX

Компанията HORIZON е основана от Джордж Слай, чието име е добре познато в България с бранда Sly. Той има богат опит в областта на земеделските машини като Но-тил сеялки и Стрип-тил култиватори.

Тази година сме щастливи да съобщим, че започваме партньорство с Булагро, заяви Mateusz Graczyk, Регионален мениджър за Централна и Източна България в HORIZON Agriculture, – На БАТА АГРО представяме нашия основен продукт – HORIZON DSX. Това е 6-метрова директна Но-тил дискова сеялка с междуредие 16,7 см. Разполага с бункер с вместимост 4700 литра, разделен на две – 60 към 40 за семена и тор, с измервателна система, чрез която може да се сее от половин кг на хектар до 250 кг на хектар. Сеялката може да работи със семена с различна големина и с различни торове, като ние предлагаме система за прилагане на течни торове с нова патентована помпа.

Уникалното е, че всяка отделна секция има индивидуална паралелограмна система, която позволява сеещият орган да прави отличен контакт със земята и да спазва точно зададената дълбочина.

Хидравличният натиск, упражняван от всеки сеещ орган, е 300 кг, като допълнително от кабината може да се добавят още 90 кг натиск на затварящото браздата колело. Режещият диск е под ъгъл 10 градуса вертикално и 7 градуса хоризонтално, което позволява безпроблемна работи при тежки условия. Сеялката разполага с фуниеобразен въздушен дифузер за точно полагане на семената.

Всички фермери обичат нашите машини, защото те могат да растат заедно с тях – ако един земеделец си е закупил 4-метрова версия и след време увеличи стопанството си – не е нужно да си купува по-голяма машина, защото нейната работна ширина може да бъде разширена до 7,5 м.“

Култиватор HORIZON SPX

bulagro

Mateusz Graczyk, Регионален мениджър за Централна и Източна България в HORIZON Agriculture

Mateusz Graczyk, Регионален мениджър за Централна и Източна България в HORIZON Agriculture

Дизайнът на Horizon SPX позволява работните органи да бъдат конфигурирани на желаните разстояния между редовете над 400 мм.

Обработката се прави само в ленти с ширина от 15 см до 30 см, където ще бъде засята културата. Останалата площ се оставя необезпокоявана, така че покривните култури или растителните остатъци остават на повърхността, за да се предпази почвата от водна и вятърна ерозия и да се сведе до минимум растежът на плевелите.

bul

Оптималната скорост на работа на култиватора е 10-14 км/ч и колкото по-бързо се работи с машината, толкова повече почва ще бъде извадена на повърхността, за да се получи по-добра обработка и да се сведе до минимум броят на необходимите преминавания.

bulagro

С този култиватор постигаме икономия на гориво и торове, щадим почвата, подобряваме задържането на вода, постигаме високи добиви.

Летящ старт с ABZ

bulagro

Bence Katona, регионален мениджър Продажби в ABZ

Bence Katona, регионален мениджър Продажби в ABZ

С работата на дрона се постига равномерно разпределение на продукта и по-добро покритие на растението, благодарение на силния въздушен поток. Благодарение на работата с дрон вие използвате до 95% по-малко вода и до 60% по-малко препарати за растителна защита.

bulagro

Машината е напълно автономна, пилотът не прави почти нищо. Това е машина за устойчиво земеделие, работи на батерия, не използва гориво.

Друго предимство на дрона е, че може да бъде използван за пръскане на пресечени и трудни терени.

Какви са другите предимства: регулируема работна ширина, максимален поток на пръскане – 16 л/мин, точност до сантиметър без интернет връзка, прецизно регулиране на размера на капката.

С Булагро ние планираме да постигнем голям успех на българския пазар, убеден е Bence Katona.

Два акцента от PÖTTINGER

„Добре дошли на БАТА АГРО и на щанда на Булагро машини, нашият партньор в България. Искам да ги поздравя по случай честването на 35 години на пазара, с тях сме заедно повече от 20 години и сме много горди от партньорството, каза Йоханес Щойбер, регионален мениджър Продажби в PÖTTINGER. –  PÖTTINGER е базирана в Австрия, имаме около 2400 души персонал, изнасяме машини в около 60 страни по света.

bulagro

Йоханес Щойбер, регионален мениджър Продажби в PÖTTINGER

Йоханес Щойбер, регионален мениджър Продажби в PÖTTINGER

На БАТА АГРО акцентираме на две машини. Първата е дисковата брана Terradisc 6001T с работна ширина 6 м и с 48 броя назъбени дискове, а от миналата година в предната й част имаме сечка за нарязване на органичните остатъци на малки парчета, за да бъде направена почвената подготовка много по-добре. Машината разполага с тежък уплътняващ валяк и подравнителни пружини.

Другата машина, която искам да покажа, е сеялката Terrasem V6000DZ, която може да бъде използвана както в конвенционално, така и в консервационно земеделие. Тя е с 6 м работна ширина, има 48 броя изсяващи дискове с натиск от 40 до 120 кг на диск. Бункерът е с две секции – за тор и семена, с вместимост 5600 л. Със сеялката правим прецизно синхронизирано засяване и торовнасяне с едно минаване. Дълбочината на полагане на тора и семената може да бъде различна и се задава поотделно от кабината на трактора. Можем да регулираме натиска на торовнасящия диск. Новото X-образно разположение на работните органи гарантира, че машината работи на 100% в права линия.“

bulagro

Нов иглен култиватор от EINBÖCK

EINBÖCK е семейна компания, която произвежда земеделски машини за почвообработка и механичен контрол на плевелите.

bulagro

Мартин Вагнер, директор Продажби в EINBÖCK

Мартин Вагнер, директор Продажби в EINBÖCK

Нашият акцент е новият иглен култиватор AEROSTAR FUSION 600. Това е 6-метрова машина, но имаме и 15-метрова версия. Агресивността на обработката може да бъде хидравлично регулирана, като може да работи с натиск от 200-250 грама до 6 кг на работен орган. Рамата може да бъде твърда или гъвкава в зависимост от условията на полето, машината е универсална и подходяща за много култури и различни операции“, разказа Мартин Вагнер, директор Продажби в EINBÖCK.

bul

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.