1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Гледайте в АГРОФОРУМ: Какви хибриди рапица да изберете за новата стопанска година

Гледайте в АГРОФОРУМ: Какви хибриди рапица да изберете за новата стопанска година

И още: Как една дама с желязна ръка дирижира своя агробизнес в Северозападна България

Започваме с отчитането на рекордни добиви от пшеницата. Над 1000 кг от декар бяха получени от френски сортове край добруджанското село Царичино.

Японска сила, маневреност и високо ниво на оборудване – това са основните отличителни черти на техниката, която беше демонстрирана край добричкото село Гурково. На полето бяха представени трактори и прикачен инвентар, които предизвикаха интереса на земеделските стопани.

Наближава времето за сеитба на рапица. Тя е предизвикателство за най-смелите в земеделието, които не се отказват от атрактивната култура, въпреки трудностите при отглеждането й. Те разчитат на разработките на световните селекционери, които предлагат решения за справяне проблемите и с управлението на риска.

Традиционният празник на прасковата в село Гавраилово освен че беше изпълнен с много багри и настроение показа какви грижи трябва да се полагат за овощните градини. Сред акцентите беше специализирана земеделска техника.

Технологична линия за цялостна обработка на почвата, сеитбата и пръскането беше показана край плевенското село Вълчитрън. Над 100 земеделски производители присъстваха на демонстрацията, с домакин Георги Таров.

Какво му трябва на човек, за да се захване със земеделие? Най-вече вяра в себе си, обич към земята, може би премерена доза склонност към рискове и предизвикателства, и не на последно място, разбира се - надеждна техника. Отправяме се сега към Северозападна България, за да видим как една дама с желязна ръка дирижира своя агробизнес.

 Вижте повече информация за предаването на   www.agroforum.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.