1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Иновации от КУБОТА за овощари и лозари

Иновации от КУБОТА за овощари и лозари

Модерна техника най-ново поколение беше представена в овощна градина край Силистра

Най-новият трактор Кубота от серията Narrow беше представен в овощната градина на Иван Димов край силистренското село Босна. Земеделските стопани от региона видяха прикачена към него и пръскачка серия 2420 с обем 2000 литра. „Тя е оборудвана със система за управление на пръскачката – с компютър и таблет. Така има възможност за следене на нормата и поддържането й независимо от скоростта на трактора и оборотите на двигателя. Дава възможност за записване на данните в уеб базирана платформа“, разясни Семо Семков, продуктов мениджър на Кубота България.

Освен пръскачката, гостите на открития ден видяха трактори от старата генерация заедно с шредер и торачка за редово разхвърляне на тор в трайни насаждения. „Имаме двуметров шредер за междуредията, който мулчира трева и дроби клони, както и овощарска торачка. Целта е да предложим най-доброто“, категоричен е Тезджан Сеидов, търговски представител на Агритрейд-БГ, гр. Русе, официален дилър на Кубота България.

Домакинът Иван Димов обработва 2000 дка с трайни насаждения – сливи, череши, кайсии и вишни. „Работя с Кубота вече 7 години. Имаме вече 5 трактора, освен това закупихме прикачен инвентар и друго оборудване. За мен специално марката Кубота е водеща в овощарството. Закупихме добра техника, икономична, не ни създава проблеми, има добър сервиз. Убедихме се в качествата й. След като сме закупили 5 трактора Кубота, това е достатъчно красноречиво“, сподели земеделският стопанин от село Босна.

„Техниката, която предлагаме за лозари и овощари, включва изключително надеждни трактори, които са единствените, произведени в Япония и са с 5-годишна гаранция. Имаме високо качество на машините, което в дългосрочен план е изключителна инвестиция. При прикачния инвентар иновациите са водещи. Те са съществени и от гледна точка на финансиране по европейски програми, при които с предимство са използването на иновативни машини и дигитализиране на земеделието“, допълни Семо Семков.

„Това е най-новата ни серия трактори и вече са добре известни сред земеделските производители, които отглеждат трайни насаждения, изтъкна Мирослав Николов, търговски директор на Кубота България. - Серията М5 Narrow дебютира у нас през май. Характерното за нея е, че гамата се разшири и включихме един нов модел трактор, който демонстрирахме днес. При някои от моделите можем да включим и като опция активно окачване на предния мост, а това е иновация за такъв тип трактори.“

Галина Недкова

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.