1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Кубота празнува 50 години присъствие на европейския пазар

Кубота празнува 50 години присъствие на европейския пазар

Компанията разполага с близо 5000 служители и повече от 1300 дилъри и дистрибутори в Европа

През 2024 г. се навършват 50 години от установяването на Kubota в Европа с откриването на първото дъщерно дружество във Франция през 1974 г. Оттогава компанията показва своя опит и надеждност, водейки се от философията “За Земята, За Живота”.

Днес Kubota е един от водещите производители на европейския пазар на селскостопанска техника, където се откроява не само със своите иновативни и модерни продукти, но и като глобален визионер на решения.

След пристигането си в Европа, Kubota се стреми да създаде търговска мрежа, като в основата да бъде взаимното доверие с нейните партньори, като това е отличителен белег - ключът към растеж в среда, толкова конкурентна, колкото европейската. Това, заедно с предлагането на качествени и конкурентни продукти, направи Kubota една от водещите марки в областта на селското стопанство.

Kubota е основана от Гонширо Кубота през 1890 г. в японския град Осака. Тя се отличава не само със своите иновативни и модерни продукти, но и като доставчик на интелигенти решения.

Така, след създаването на първия си европейски филиал във Франция, Kubota се развива с твърдата воля да подкрепя и решава проблемите с храната, водата и околната среда на континента, черпейки от своя опит като глобален производител и доставчик на важни решения за човечеството.

Континентална структура в непрекъснат растеж

През този половин век и след създаването на първия си европейски филиал във Франция през 1974 г., Kubota продължава да се разширява в Европа с множество филиали в Германия, Обединеното кралство, Испания, Италия, Холандия, Полша и Турция, за да подпомага развитието и растежа на тези пазари. Днес компанията има работна сила от приблизително 5000 служители и повече от 1300 дилъри и дистрибутори в региона на Европа.

Нещо повече, двигателите Kubota се превърнаха в доверен източник на енергия за много OEM клиенти в Европа.

В допълнение към това през 2012 г. Kubota придоби Kverneland Group, водеща компания в производството на селскостопански прикачен инвентар и ефективни земеделски решения. Това позволи на Kubota да предоставя повече решения на земеделците и да остави по-силен отпечатък в селскостопанския сектор в Европа.

През последните години Кубота продължава целеустремено да добавя още предложения, които да предоставя на своите клиенти, като придобиването на испанския производител на специализирани прецизни пръскачки за лозя и овощни градини Pulverizadores Fede и на италианския производител на косачки Gianni Ferrari.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.