1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Massey Ferguson 9S.425 вече е в България

Massey Ferguson 9S.425 вече е в България

Премиерата на трактора се състоя на БАТА АГРО 2024

 

Варекс и Massey Ferguson – 10-годишен възход

Изложението БАТА АГРО в Стара Загора за поредна година показа посоката, в която трябва да се движи българското земеделие – ниски разходи, висока ефективност, възвръщаемост на инвестициите. А това се случва, когато се работи с нова и високопроизводителна техника. Щандът на фирма Варекс представи именно такива машини, начело с бранда Massey Ferguson и премиерата на модела Massey Ferguson 9S.425. Повод за гордост е успешното 10-годишно партньорство на Варекс със световния бранд. “Неусетно минаха десет години, изпълнени с динамика. Централният ни експонат беше показан за първи път на АГРИТЕХНИКА 2023. Това е модел, който надгражда познатата серия 8700S, която е с много висок имидж на пазара в страната през последните 5-6 години и се явява като логичен завършек на обновяването на моделите, започвайки от 5S, 6S,7S и стигайки до 8S”, заяви Филип Лазаров, търговски директор на Варекс. Той посочи, че в края на тази година серията 9S ще бъде пусната за продажби и вече има доста запитвания от земеделци. При този модел максималната мощност е увеличена с 25 к.с., вредните емисии са редуцирани, а разходът на гориво е намален с 10 процента. Машината се предлага с изцяло нов дигитален пакет за прецизно земеделие - точна навигация с отклонение до 2 см, трансфер на данни, геолокация, секционен контрол и контрол на нормата на прилагане на торове и препарати. Всички тези характеристики са автоматизирани и дигитализирани за работа с прецизни инвентари. На практика цялата сервизна диагностика може да се прави дистанционно през сървърите на производителя в реално време.

След обявяването на джойнт венчъра между AGCO и Trimble в момента тече много сериозен процес по интегриране на технологичните решения между двете корпорации, които и Варекс ще може да предлага.

Grim – висока производителност и прецизност

Сред експонатите на изложението беше самоходната пръскачка Grim, като тази година Варекс предлага новата серия 10 Maxi, която е с резервоар 4500 литра, с мощност 205 к.с. и 36 метра алуминиеви криле.

Claydon – сеитба без аналог

От бранда Claydon Варекс показа три машини. Първата от тях е 3-метрова сеялка, като с нея са направени тестови сеитби в 10 локации из страната, за да се потвърди, че благодарение на машината могат да се получат добиви, еквивалентни на тези при конвенционалните почвени обработки, но при почти 5 пъти по-ниски разходи, свързани с подготовката на полетата, а наред с това се съхранява влагата и се подобрява почвената структура.

Втората машина е лекият култиватор TERRASTAR – с работна ширина 6,30 м, който в определени стопанства се използва универсално и може да работи както при по-влажни, така и при сухи условия.

Третата машина от Claydon е иглена брана. Тя има за цел основно да третира растителен остатък след жътва на есенници, но това е част от компонента, свързан със съхраняване на влагата в повърхностния слой и след това може да се извърши директна сеитба със сеялката.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.