1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Международното изложение „Селското стопанство и всичко за него” отвори врати за 18-ти пореден път

Международното изложение „Селското стопанство и всичко за него” отвори врати за 18-ти пореден път

Изложението ще продължи до 4 септември 2010 г.

Международното специализирано изложение "Селското стопанство и всичко за него", което по традиция се провежда в град Добрич, беше открито за 18-ти пореден път. През годините то се наложи като авторитетен форум за срещи на водещи компании на българския аграрен отрасъл.

При откриването на изложението зам.-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова увери присъстващите, че изискванията към земеделските производители съответстват във възможно най-пълна степен на изискванията на ЕС, определени от целите на Общата селскостопанска политика. „Всички ние, които работим в сферата на земеделието знаем, че ОСП е една от основните политики на Европейската общност, като годишно за земеделие се разпределят около 40 на сто от годишния бюджет на съюза”.

В тази връзка зам.-министърът призова всички представители на аграрния бизнес у нас, неправителствените организации и сдружения да са активни и да дават своите предложения в ОСП след  2013 година.

На откриването присъстваха и представители на ДФЗ, депутати, кметът на Добрич– Детелина Николова и представители на областната управа. Лентата прерязаха зам.-министър Светлана Боянова и кметът на града – Детелина Николова.

Светлана Боянова използва възможността да обяви началото на предстоящата кампания по преброяване на земеделските стпанства, която ще започне от 01.09.2010 и ще продължи до 30.11.2010 година. В тази връзка зам.-министър Боянова заяви, че  преброяването е от изключително значение, тъй като въз основа на подадените данни администрацията ще разработи полезни за развитието на сектора политики. ”Стратегическатата информация ще позволи усилията ни да се насочат към насърчаване на инвестициите в онези производства, които носят повече добавена стойност и ще способстват за увеличението на експортния потенциал на страната”.

В резултат на преброяването ще се добие представа за структурата на всички земеделски стопанства, които ще бъдат от съществено значение при изработването на правилната политика за развитие на българското земеделие след 2014 година, каза още зам.министърът на земеделието Светлана Боянова.

Изложението ще продължи до 4 септември 2010 г., като посетителите ще имат възможност да се запознаят с водещите иновации в селското стопанство.

Видеоматериал по темата може да видите ТУК.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.