1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. New Holland издига автоматизацията на ново ниво

New Holland издига автоматизацията на ново ниво

Интерагри България - единствен официален вносител на New Holland земеделска и строителна техника за България

Новият рейндж комбайни на серията на New Holland CR Revelation издига автоматизация на ново ниво с надградената IntelliSense система, като въвежда редица подобрения, които допълват върховите постижения на комбайна с най-голям капацитет в света.

Ларс Скьолдагер Сьорсен, ръководител на продуктовата линия за прибиране на реколтата,споделя: "И този път комбайн от серията CR Revelation задава референтния показател на индустрията. Световният рекордьор и най-продуктивният и високопроизводителен комбайн в света издига ефективността на съвсем ново ниво, което води до значително намаляване на разходите за прибиране на реколтата чрез намаляване на загубите, както и до най-добрата проба зърно в класа си. Новият CR Revelation прави важна стъпка напред в автоматизацията, като осигурява максимален контрол на водача, така че да оптимизира производителността, качеството на зърното и комфорта на оператора. "

Системата за автоматизация IntelliSense увеличава производителността, намалява загубите и предпазва зърното от щети.

CR Revelation комбинира функцията на ръчна и автоматична система за настройки на комбайни IntelliSense на New Holland, която извежда автоматизацията на ново ниво, за да отговори на голямото предизвикателство на оператора да поддържа максимална производителност, като избегне загубите и увреденото зърно до минимум. Сребърен медалист в категорията „Иновации“на Agritechnica 2017, технологията носи значителни предимства за производителността на клиентите: увеличена дневна продукция, намалени загуби и подобрено качество на зърното. Също така дава важни предимства за оператора: нужда от по-малко взети решения, по-добър комфорт и доверие на водача, по-малко умора и лесен потребителски интерфейс.

С IntelliSense операторът може да избира между четири стратегии: ограничена загуба, най-добро качество на зърното, максимален капацитет или фиксирана производителност. Патентованите почистващи сензори осигуряват много точни измервания на товара и въз основа на тези данни комбайнът проактивно и непрекъснато адаптира скоростта и ъгъла на въртене на Twin Rotor ™, скоростта на вентилатора и отварянето на предното, горното и долното сита, така че да постигне желания резултат.

Патентованата автоматична настройка на лопатките на ротора подобрява ефективността на мощността на ротора, без да се отразяват настройките за въртене и отделяне, което води до по-големи икономии на гориво и производителност.

Клиентските тестове, проведени във Франция и Германия през 2017 г. генерират изключително положителна обратна връзка. Участниците в изследването установяват, че системата е интуитивна и лесна за използване, казват че им дава голяма увереност и посочват, че ще бъде от голяма помощ за нови или по-малко опитни оператори. Те също така отбелязват, че е довело до съществено увеличение на производителността и качеството на зърното.

Подобренията в системата за автоматично регулиране на потока на културата IntelliCruise ™ II осигуряват по-добра реакция и стабилност.

Системата за автоматично регулиране на потока на културата IntelliCruise CR Revelation, която автоматично напасва скоростта на придвижване напред спрямо гъстотата на потока на културата, разполага с автоматизирани функции за отчитане на скоростта на придвижване и предлага избор от три стратегии за прибиране на реколтата, което позволява на оператора да постигне желания резултат. Новата стратегия за максимален капацитет увеличава скоростта на движение, за да достигне максимално натоварване на двигателя или максимална скорост, стратегията за фиксирана пропускателна способност променя скоростта на движение, за да запази предварително зададеното натоварване на комбайна, така че производителността да остане постоянна при различни добиви; стратегията за ограничените загуби променя скоростта на придвижване, за да поддържа определен поток, но ако загубите станат прекомерни, пропускателната способност се намалява, за да се ограничат загубите. Има три настройки за настройване на границите на системата IntelliCruise: Максимално натоварване на двигателя, Максимална скорост на придвижване и настройка за чувствителност на подаване, което позволява на оператора да определи адекватността на системата.

CR Revelation се разширява с нов CR7.80 и въвежда първите модели на Stage V.

New Holland разширява портфолиото на CR Revelation с нов модел CR7.80, задвижван от нов двигател Cursor 9 Common Rail с номинална мощност 275 kW (374 к.с.) и максимална мощност от 305 kW (415 к.с.). Новият модел разполага с почистващ ремък с единично връщане. Със 750-литров резервоар за гориво, 9 500-литров бункер за зърно и висока скорост на разтоварване от 126 литра / секунда, той осигурява изключително ефективно изпълнение.

Новият CR7.80 и следващият модел в диапазона CR7.90 са първите, които отговарят на стандартите за емисиите от Stage V, които налагат още 40% намаление на съдържанието на вредни частици в сравнение с предходното регулиране от Stage IV. Те постигат новите граници на емисиите с двигателя Cursor 9 и новата технология HI-eSCR2, разработена от FPT Industrial. Тази новаторска система за последваща обработка е патентовано решение без нужда от поддръжка, което минимизира оперативните разходи. Cursor 9 има опростено оформление и е без EGR, което дава изключителна производителност и надеждност.

С новия двигател Stage V, CR7.90 се радва на увеличение от 11 к.с. при максимална мощност до 338 кВт (460 к.с.).

Новото придвижване с двустепенна скоростна кутия осигурява по-голяма тяга и по-бърза реакция.

Новият CR Revelation разполага с придвижване от нов тип с двустепенна скоростна кутия, интегрирани хидравлични спирачни системи, по-голяма хидростатична помпа и електрохидравлична функция за заключване на диференциала. Предавателната кутия предлага две скоростни диапазони - едната за полеви работи от 0 до 17 км / ч, а другата за придвижване от нула до максималната скорост, която е фабрично зададена, спрямо местните разпоредби на всеки пазар. Максималната скорост се постига при намалени обороти, което води до по-нисък разход на гориво.

Новото двустепенно придвижване осигурява по-голяма теглителна сила, подобрено изкачване нагоре и по-бърза реакция, благодарение на по-голямата хидростатична помпа. Няма нужда да спирате превключването на предавките, при работа на място или пътуване по пътищата, което увеличава ефективността на комбайна.

Хидравличната спирачна система и серво клапан подобряват управлението на спирачките и допринасят за безопасността на машината, включвайки и новата двойнодействаща паркинг спирачка. Хидравличните спирачки също гарантират, че спирачната ефективност се поддържа през целия жизнен цикъл без подмяна на спирачните накладки или поддръжка на буталото, което води до по-ниски експлоатационни разходи. Спирачните накладки са интегрирани и напълно запечатани от прах и мръсотия, което елиминира опасността от замърсяване.

Предлага се и нова дистанционно управлявана електрохидравлична блокировка на диференциала, която се управлява без усилие от крачен превключвател в кабината.

МОДЕЛ

ЕМИСИИ

РОТОРИ

СТЕПЕН НА МОЩНОСТ kW/hp

МАКСИМАЛНА МОЩНОСТ kW/hp

Бункер за събиране на добива литри

CR 7.80

Stage V

17“

275/374

305/415

9,500

CR 7.90

Stage V

17“

308/419

338/460

9,500 (11,500 opt.)

CR 8.80

Tier 4B

17“

345/469

380/517

12,500

CR 8.90

Tier 4B

22“

345/469

380/517

12,500

CR 9.80

Tier 4B

22“

390/530

420/571

12,500

CR 9.90

Tier 4B

22“

390/530

420/571

14,500

CR 10.90

Tier 4B

22“

470/639

515/700

14,500

Официален вносител на New Holland за България Интерагри България.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.