1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. НИК със своя презентационна зала на щанда си на АГРА 2014

НИК със своя презентационна зала на щанда си на АГРА 2014

Пред входа на палата 13 компанията представя 3 модела пръскачки Berthoud

АГРА е известно като едно от най-големите изложения у нас в сферата на земеделието, като в него участват всички водещи фирми в сектора, сред които е и НИК. Тази година ексклузивно за своите гости НИК подготвиха презентационна зала, като част от вътрешния си щанд, в която всеки ден от изложението ще се провеждат различни презентации и семинари и посетителите ще се запознаха с новите технологии, посредством интерактивни видеа и лична среща със специалистите по прецизно земеделие за различните области.

Все повече български земеделци се убеждават в ползите от инвестиране във високотехнологично оборудване и иновативни технологични решения за земеделите като тези, които НИК предлагат вече 12 години у нас. Екипът на НИК е добре подготвен да демонстрира как няколко правилни стъпки водят до оптимизирани селскостопански операции и повишени добиви за сметка на минимизирани разходи. В рамките на селскостопанското изложение АГРА фирмата представя в 13 палата на щанд, с площ близо 100 кв. м, най-новия дисплей за навигация на американския производител на GPS оборудване за прецизно земеделие Trimble TMX-2050. Разработен на базата на операционната система Android, дисплеят съчетава в себе си освен традиционните навигационни възможности и много допълнителни, които го превръщат в многофункционално устройство с широко приложение. В TMX-2050 е интегрирана новата платформа на Connected Farm – Dashboard.

Connected Farm Dashboard предоставя на фермерите важна информация за извършените обработки на различните култури, местоположението на машините в реално време, както и допълнителна информация, свързана с прогнозата за времето и борсовите цени.

Голяма част от бюджета на едно стопанство се изразходва за материали за сеитба и пръскане. Именно поради тази причина един от акцентите на НИК тази година е системата за контрол на материалите Trimble Field IQ. Тя се използва предимно за спиране и пускане на секциите на машината при пръскане и за контрол на нормата на пръскане с различни препарати. Освен при пръскане системата може да се използва и при сеитба за контрол на нормата на влаганите материали и за управление на секциите на сеялката за елиминиране на презастъпванията по време на сеитба, когато размерът на полето не е кратен на размера на сеялката.

Ключов момент при постигане на оптимални резултати при земеделските операции са правилните грижи за почвата, в частност правилното торене на базата на информация за химичния и физичния състав на почвата и нейното pH. Важна стъпка в тази насока е почвеният анализ, който специалистите на НИК Агро Сървис извършват в лаборатория, заемаща първо място по производителност на Балканския полуостров. Една от новостите, предлагани от лабораторията, освен пълния химичен анализ на почвени проби, са анализите на листни проби, които благодарение на най-новото оборудване в лабораторията от началото на 2014 година се извършват достатъчно бързо, за да може резултатът да бъде при клиента в рамките на 2-4 дена, когато е необходимо да се вземат нужните мерки за корекция.

Друга нова услуга, предлагана от НИК Агро Сървис, се нарича VRA (Variable Rate Application), което само по себе си означава торене с променлива норма в реално време. Технологията оптимизира разходите, помага на фермерите да планират необходимите им количества торове и намалява времето, необходимо за торене, заедно с разходите за торове, там където почвата не се нуждае от тях. VRA елиминира торенето там, където то не е нужно, като в същото време влага в почвата необходимия ресурс за правилно развитие на растенията, за да се постигнат балансират добивите в различните части на полето.

В рамките на АГРА 2014 НИК представя 3 модела пръскачки на откритата площ пред входа на палата 13. Това са прикачните модели Sprinter и Tracker и самоходния модел Raptor на френския производител на технологични машини Berthoud, които се отличават с дизайн, съчетаващ практичност и икономичност, от които се нуждае земеделският производител. Самоходните пръскачки Berthoud са конструирани по начин, който осигурява по-голяма мощност и по-добра производителност на машините, като в същото време системите на Berthoud гарантират прецизност при пръскане и по-лесно управление на машината.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.