1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Прецизни технологии от Кубота на БАТА АГРО 2024

Прецизни технологии от Кубота на БАТА АГРО 2024

Целогодишен ефективен контрол на машината

На БАТА АГРО 2024, Кубота България представи иновационни решения от Ag Leader, привличащи вниманието с прецизност и ефективност.
 
"Показахме два симулатора, които демонстрират нашите водещи технологии," сподели Семо Семков, продуктов мениджър прецизни технологии в Кубота България. "Първият симулатор показва оборудване за сеялки, управлявано от дисплей, който е уникален с възможността си да контролира множество функции едновременно. Той предоставя данни за прецизно дозиране, разстояние между семената, доза на хектар и различни карти по време на работа."
Ag Leader оборудването, което се интегрира към всяка изсяваща секция, е снабдено с електрическо задвижване, позволяващо работа със скорост до 18 км/ч. Високата скорост изисква хидравличен цилиндър за управление на дълбочината на засяване, който функционира както за постоянен натиск, така и за повдигане при различни условия.
 
„Представихме и система за пръскачки, работеща под постоянно налягане. Нормата се контролира чрез пулсации в секунда, което позволява бързо и лесно управление. При завой, системата компенсира движението на щангите, осигурявайки равномерно разпределение на разтвора", обясни Семо Семков.
 
Системата Аквинити е друга значима иновация – платформа за отдалечен достъп до дисплеите. Тя предоставя на мениджърите на големи стопанства възможността да следят и контролират операциите на полето в реално време.
 
Мартин Отерс, мениджър на Ag Leader за Европа, представи система за автоматично управление на трактор, при която воланът се контролира чрез електромотор. "С монитор InCommand 1200 и GPS антена 7500 можем да задаваме границите на полето, да проследяваме и управляваме целия процес на работа и всякакъв ISOBUS инвентар. Новата опция за автоматично завиване в края на полето постига точност до 2,5 см благодарение на сателитен сигнал", добави Отерс.
Тези иновации от Ag Leader и Кубота България показват бъдещето на прецизното земеделие, което обещава повишена продуктивност и оптимизация на ресурсите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.