1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Растеж на производството на италианската селскостопанска техника

Растеж на производството на италианската селскостопанска техника

Това се дължи основно на експорта

Много от италианските производители на машини и оборудване за селското стопанство регистрират увеличение на цялостното си производство през 2011 г., а печалбата е над 9%.

Специално при тракторите през изминалата 2012 година италианските производители регистрираха увеличение от 4,5%, което е на стойност над 2,33 млрд. евро, отчитайки напредък с 4,7% спрямо предходната година. За други селскостопански машини и оборудване производството е увеличено с 1,5% в сравнение с 2011 г. и е на стойност 4,5 млрд. евро.

Увеличението на производството се дължи единствено на тенденцията на износ, която през 2012 г. при тракторите достига над 7%, а при другата селскостопанска техника – 8%. На вътрешния пазар производството на трактори се понижава с 10%, само с 19 340 продадени машини. Това е най-лошият резултат в историята на сектора от 1953 година.

Тази низходяща тенденция на вътрешния пазар, запазваща се в продължение на последните пет години, е трудно на придобие други размери през 2013 г. И в началото на годината данните за негативните стойности продължават. Те са разработени от FederUnacoma и разкриват спад от 1% за тракторите в сравнение със същия период на 2012 г. Спадът при ремаркетата е 7,7%. Голям ръст има обаче при комбайните – 46%. Но тази статистика се основава на малък брой продадени машини. Те са 146 през първите пет месеца на годината в сравнение с 100 през същия период на 2012 година.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.