1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. С тържествен водосвет беше открито изложението „БАТА АГРО 2010” в Стара Загорa

С тържествен водосвет беше открито изложението „БАТА АГРО 2010” в Стара Загорa

Снимка:

Още в първия ден тръгнаха успешните продажби нa нова техника

Зам.-министърът на земеделието и храните Цветан Димитров приветства организаторите от „БАТА АГРО”, защото, по думите му, им прави чест да го провеждат в този труден период на криза. Той заяви, че МЗХ прави всичко възможно да отговори на предизвикателствата, свързани с дискусията за бъдещето на българското земеделие, което се нуждае от внедряване на иновации. Именно това изложение дава отговорите на дискусията чрез предоставяне на модерни решения за земеделието. Зам.-министър Димитров пожела „БАТА АГРО” да стане традиционно изложение и да носи успехи и на купувачите, и на търговците.

Областният управител на Стара Загора Йордан Николов от своя страна подчерта, че управляващите трябва да намерят възможност да осигурят средства за закупуване на нова техника като пренасочат пари към мярка 121 от ПРСР.

Кметът на Стара Загора Светлин Танчев заяви, че изложението е престижно и приветства усилията на Българската асоциация на търговците на агротехника – БАТА, и на нейния председател Христофор Бунарджиев, който е „професионалист, сърцат човек, общественик и не на последно място – старозагорец”. Кметът пожела на участниците добри сделки и успехи.

Сред официалните гости на изложението бяха министърът на прехраната, земеделието, защитата на потребителите и селското развитие на Федерална провинция Долна Саксония г-жа Астрид Гротелюшен, както и други представители на тяхното министерство. След откриването официалните гости тръгнаха на обиколка на щандовете и лично поздравиха всички участници в изложението.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.