1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Какви са тенденциите при цените на зърното

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Какви са тенденциите при цените на зърното

И още: До шест месеца край Добрич ще заработи инсталация за биогаз

Жътвата в Добруджа започна с две седмици по-рано, а добивите са с около 20-25 % по-ниски в сравнение с миналата година, но качеството на зърното е много добро. Това сподели за АГРОФОРУМ председателят на ЗК „Приморец“ в село Тюленово Иван Йорданов. 

Още със старта на жътвата стана ясно, че тази година реколтата от пшеница, както в България, така и навсякъде по света, ще бъде същата, а дори и по-добра от миналогодишната, която беше една от най-успешната за последните 10 години. Как това ще се отрази на цените на зърното? Коментар на Васил Симов, главен изпълнителен директор на Софийска стокова борса.

Проблемите на българските производители на плодове и зеленчуци не са от вчера. Както призна и министър Димитър Греков, вече 20 години секторът е неглижиран, а нелоялната конкуренция съсипва родното производство. Как държавата ще съдейства за решаването на проблемите на зеленчукопроизводителите – вижте тази седмица в АГРОФОРУМ.

Презентации из цялата страна под мотото Ред Карпет представят новите технологии при зърноприбиращата техника. След Стара Загора и в Монтана земеделските производители имаха възможността да се запознаят с тях.  

До шест месеца край Добрич ще заработи инсталация за биогаз. Предприятието е с мощност от 800 киловата на час и ще добива електрическа и топлинна енергия.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 06.07.-13.07.2013 г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.