1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Коя е най-модерната биволовъдна ферма у нас

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Коя е най-модерната биволовъдна ферма у нас

И още: Нови идеи за пролетната кампания

Има ли светлина в тунела за биволовъдството. Положителен отговор дава Стоян Желязков, съдружник в биволовъдна ферма. Но според него този бранш може да оцелее при няколко условия. Кои са те – ще видите единствено тази седмица в АГРОФОРУМ.

Възможно ли е да се повишат добивите от царевица. Какви са начините да се постигнат по-високи резултати при различни почвено-климатични условия - това беше темата на семинар със земеделски производители край Добрич.

Високопроизводителни, надеждни и икономични – това са качествата, които всеки един фермер очаква от земеделските машини, с които работи. Представяме ви най-новите модели японски трактори.

На какви нови хибриди при пролетните култури ще може да разчитате. На тази тема беше акцентирано по време на семинар край Варна, с който беше отбелязано 5-годишното присъствие у нас на немска селекционна компания.

Техническото оборудване на агропарка е един от факторите за конкурентно земеделие. Какви параметри трябва да притежават машините, за да се впишат в размерите на различните стопанства, разбраха фермерите по време на национален форум на земеделските производители.

И тъй като пролетната кампания наближава, сме ви подготвили тема за актуалните тенденции при селекцията на слънчоглед, царевица и сорго.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 22.02.-01.03.2014 г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.