1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. „Трактор на годината“ за 2021 г. MF 8S.265 - на червения килим на БАТА АГРО в Стара Загора

„Трактор на годината“ за 2021 г. MF 8S.265 - на червения килим на БАТА АГРО в Стара Загора

Нестандартни технологии и интуитивни решения от Варекс

Тракторът MF 8S.265 беше акцент на щанда на фирма Варекс на изложението БАТА АГРО в Стара Загора в дните от 1 до 5 юни. Интересът към него е много сериозен, категорични бяха от българската компания. Машината е носител на отличиeто „Трактор на годината“ за 2021 г., но и получи наградата Red Dot: Продуктов дизайн на 2021 г. в категорията „Търговски превозни средства“.

Новата серия MF 8S комбинира радикални дизайни с практическа цел. Впечатляващият „нео-ретро“ дизайн отдава почит на наследството на марката, илюстриран с нова интерпретация на емблематичния сив саблей на MF отстрани и сив мотив на капака, който датира от серията MF 100.

Серията MF 8S се състои от 4 нови модела, които са с уникалната инсталация на кабината. Отличителният дизайн „Protec-U“ със своите 24 cм празнина между кабината и инсталацията на двигателя разделя серията MF 8S от всички останали трактори. Освен че намалява топлината, шума и вибрациите, които се предават в кабината, уникалното капсулирано положение на двигателя подобрява охлаждането и производителността.

Вижте видеото тук 

MF8S е в България

 

В рамките на изложението беше представен зърнокомбайнът Massey Ferguson IDEAL 8Т. В сърцето на комбайна IDEAL е ефективна система за вършеене, която изпъква с качество на зърното и сламата, обработване на зърното, енергийна ефективност и работоспособност в широко разнообразие от условия.

Комбайнът IDEAL е напълно свързан, предлагайки автоматична система за регулиране на комбайна и преглед на потока ожъната маса в реално време.

IDEAL означава лекота на употреба и оптимизиране на сложни дейности от жътвата посредством осигуряване на ефективността, видимостта и удобството, от които земеделците се нуждаят в полето.

IDEAL е първият по рода си високопроизводителен комбайн с подобна тясна каросерия и е неповторим с впечатляващия си дизайн. IDEAL е проектиран за удобно движение по път.

Сред интересните експонати на щанда на Варекс бяха адаптерите за жътва на слънчоглед на фирма NARDI.

Огромен акцент на изложението бяха сеялките с марката CLAYDON с Opti-Till® технология за директна сеитба на есенни култури.

Какво представлява: след жътвата се минава с т.нар. палцова брана с цел равномерно разпределение на растителния остатък на полето, след това - хибридната сеялка Strip Drill, и след нея – ако е ако необходимо, минаваме с т.нар. валяк Кеймбридж. Колкото повече се прилага технологията Opti-Till®, толкова повече структурата и здравето на почвата ще се подобрява.

Вижте видео тук 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.