1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Транспортни покривала защитават комбайните на Massey Ferguson

Транспортни покривала защитават комбайните на Massey Ferguson

Предпазното покривало обхваща целия корпус на комбайна и напълно защитава машината от вредни въздействия

Massey Ferguson е първият и единствен производител в бранша, осигуряващ защита на новите си комбайни със специално, устойчиво на атмосферните влияния покривало при доставки през зимния сезон.

Всички европейски комбайни, чиято доставка се осъществява през зимния сезон, са подложени на въздействието на солена мъгла по пътищата. Сега обаче, за да защити сглобяваните в Бреганце комбайни, Massey Ferguson използва специален предпазен ръкав с оглед елиминиране на високия риск от ерозивни промени, ръждясване, корозия и последващи повреди, свързани със солите, с които се пръскат шосейните настилки.

Предпазното покривало обхваща целия корпус на комбайна и напълно защитава машината от вредни въздействия. По този начин клиентите и търговците получават машините със същото високо качество, с което те са напуснали завода. Елиминира се и необходимостта от сериозно почистване и „обезпарафиняване“ на комбайните преди окончателната доставка на клиентите.

AGCO е първият производител на селскостопански машини, който прилага гореспоменатата технология в модерния си завод за комбайни в Бреганце, Италия. Това е същият този процес, който масово се използва за защита при доставки на луксозни автомобили.

„Открихме, разработихме и приложихме на практика най-високите стандарти за защита на продуктите, които пазарът може да предложи“, заяви Франческо Каранта, вицепрезидент и генерален мениджър на отдел „Комбайни“. „Проучихме и други методи за предпазване на продуктите при доставки през зимния сезон, но само цялостното покриване на машините може да осигури 100% от защитата, която клиентите ни очакват. Всички комбайни, които ние предлагаме, потребителят трябва да получава с непроменено високо качество, независимо от климатичните условия и условията на пътя.“ 

AGCO ще работи съвместно с компании-доставчици с цел да изготви оценка на пътнотранспортните условия през пролетния сезон и да гарантира, че покривалата ще бъдат използвани до подобряване на климатичните условия.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.