1. Начало
  2. Предстоящо
  3. Демонстрация
  4. 14-то Международно състезание „Полеви робот“

14-то Международно състезание „Полеви робот“

14-то Международно състезание „Полеви робот“ ще се проведе по време на DLG-Feldtage 2016, който ще се състои от 14 до 16 юни в Мария Бургхаузен в Хасфурт, (Долна Франкония), Германия.

Състезанието по роботика се организира от Университета Хохенхайм в сътрудничество с DLG и други европейски университети. Очаква се, то да посрещне повече от 20 студентски отбора от 10 страни, които ще се конкурират с техните полеви роботи, за да се избере най-ефективният. Събитието е стартирало през 2003 г. от университета Вагенинген в Холандия, като целта е да се тестват пионерски технологии в роботиката и прецизното земеделие в реални условия.

Годишният конкурс, който се провежда успоредно с DLG-Feldtage за първи път през 2014 г., има за цел да даде възможност на младите учени да си взаимодействат с международните посетители на събитието, което трябва да им помогне да развият своите идеи за прогрес на тази обещаваща технология. Събитието ще предложи практическо изпитание за роботите и техните изобретатели, както и вълнуващо забавление за зрителите.

Конкурсът ще се проведе в пет различни дисциплини, които включват решаване на проблеми в опитното поле. За първите две задачи, полевите роботи трябва да покажат своите умения в навигационни тестове. Работейки самостоятелно, роботите трябва бързо, точно и целенасочено да се движат в опитното поле, като избягват препятствия или ги преодоляват.

При третия тест, роботите трябва да открият плевелите и да ги третират, както конвенционалните пръскачки обработват реколтата. При четвъртия тест,  полевият робот автоматично трябва да напълни със семена специален резервоар от една колонка и да ги засади по правилен агрономичен начин.

Накрая при Freestyle теста, екипите трябва да демонстрират селскостопанска задача, която е самостоятелно избрана. Това ще даде възможност на техния робот да се открои пред останалите. В този раздел на конкурса ще се насърчава творчеството и креативността и забавлението ще бъде  гарантирано.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.