1. Начало
  2. Предстоящо
  3. Изложби
  4. EIMA 2024: Мега шоуто на селскостопанската механика

EIMA 2024: Мега шоуто на селскостопанската механика

46-ото издание на EIMA International, изложението, посветено на машини, оборудване и компоненти за селското стопанство и зеленината, което ще се проведе на панаира в Болоня от 6 до 10 ноември, се движи с рекордни темпове. Организационната машина на FederUnacoma, федерацията на италианските производители, която организира събитието, вече регистрира много голям интерес и брой членове и очаква рекордно издание. В международна стрийминг пресконференция генералният директор на FederUnacoma Симона Рапастела предостави първите данни за участието, предвиждайки инициативите и събитията, които ще характеризират следващата EIMA. "В момента има 1330 индустрии, които са формализирали искане за площ, която вече покрива голяма част от изложбения център в Болоня."

Потвърждава се строгото разделение на 14 продуктови сектора, пет от които са организирани под формата на тематични изложби, посветени съответно на компоненти (EIMA Componenti), градинарство (EIMA Green), биоенергия (EIMA Energy), напояване (EIMA Idrotech ) и роботизирани и цифрови технологии (EIMA Digital). Но шоуто на EIMA ще бъде организирано и с изложбата на наградените технически иновации и с динамичните зони, разположени на открито, винаги в периметъра на изложбения център. От това издание ще има REAL зона (Роботика и електроника за селското стопанство на живо), която ще види най-модерните роботизирани технологии с календар от ежедневни тестове, докато арената за парада на тракторните финалисти на Трактора на годината, демонстрационната област на веригите за доставка на биоенергия, създадена в сътрудничество с ITABIA,  и се потвърждава зоната Garden E-Motion, посветена на машини за градинарство и грижа за зеленината. "За стартирането на EIMA 2024 вече сме планирали пресконференции във Великобритания, Катар, Турция, Гърция, Мароко, Бразилия, Сърбия, Алжир, Индия, Канада, САЩ, Танзания, Уганда, Кения, Аржентина, Япония и други страни – обясни Рапастела – потвърждавайки международния обхват, който характеризира това изложение, което в последното издание преброи 480 чуждестранни производители и над 57 хиляди чуждестранни посетители от 150 страни.“

EIMA International запазва цяла структура на изложбения център за чуждестранни икономически оператори, избрана от Италианската търговска агенция (ICE), за да проведе планираните много срещи между бизнеса. Календарът на конференциите, семинарите и събитията, които ще се проведат през петте дни на изложението и които се популяризират от институции, търговски организации и издателства, също е в ход.

Сред събитията, организирани от FederUnacoma, са: Форумът на тема "Устойчиво земеделие, глобален проект", в който ще бъде възможно да има доклад за европейския опит по темата за екологичния преход и за екологично съвместими програми за развитие в основните региони на света; конференцията на тема "Маргинални райони и крайни територии: "гранично" селско стопанство", семинар на тема "Управление на цифрови системи, големи данни и роботизирани автопаркове: нови професионални профили и нови пътеки за обучение".

Други важни събития, насърчавани от Федерацията, са семинарът на тема "Биоенергийният ресурс: пазар и перспективи на биомасата и възобновяемите източници в сектора на горивата", конференцията на тема "Нововъзникващи икономики: модели за развитие на селското стопанство за африканския континент" и накрая срещата на тема "Консумация на храни: търсенето на пресни продукти, механизирани вериги за доставки", насочена към интерпретиране на нови диети и нови стилове на потребление особено по отношение на плодовете и зеленчуците. Сред новостите в това издание е и конкурсът за социална награда EIMA, запазен за социалното популяризиране на събитието от изложителите.  

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.