Над 450 фирми са заявили участие в традиционното изложение на Интер Експо Център – Месомания, Светът на млякото, Булпек, Салон на виното, Интерфуд и Дринк и Сихре.
Фирмите, които са заявили участие в тазгодишните изложби от програмата на Интер Експо Център основно са от хранителната индустрия, засилен интерес се наблюдава от Италия, Аржентина Австрия, Южна Африка и от повечето Европейски държави.
Над 180 иновации ще бъдат представени на най-голямото събитие за хранително вкусовата промишленост, основно в технологичната сфера – машини и оборудване. Посетителите ще видят висококачествено българско говеждо месо зряло в специални камери.
По време на изложението ще бъде проведен първия международен конкурс за Пица - майстори. Част от съпътстващата програма ще са Златен медал за иновации, финалите за международния готварски приз, кулинарното издание Гастрономикс, Бариста шампионат. Организаторите – Интер Експо Център са подготвили още много изненади, които ще бъдат показани през четирите изложбени дни.
ПРОГРАМА
8 ноември 2017
Централно фоайе:
14:00 ч. Официално откриване
Изложбена зала 4:
щанд В11:
10:00-16:00 ч. Международен шампионат по пица
Организатор: Българска асоциация на пицарите
Изложбена зала 6:
зона „GastronomiX”:
16:00 – 16:30 ч. Официално откриване на кулинарен форум GastronomiX 2017
Организатор: Българска асоциация на професионалните готвачи и
Gourmet Publishing
щанд В6:
10:00-18:00 ч. Кулинарно състезание Unichef
Организатор: Unilever Food Solutions
Конгресен център, ет.7
12:30 -14:00 ч. Шоколад и вино
Организатор: Национален браншови съюз на хлебарите и сладкарите и Национална лозаро-винарска камара, с подкрепата на Пуратос България
9 ноември 2017
Централно фоайе:
10:00 - 11:30 ч. Детска дегустация под мотото „Здрави и силни от малки“
Организатор: Съюза на преработвателите на плодове и зеленчуци
12:30 – 14:00 ч. Награждаване на участниците в конкурс Приз Пак
Организатор: Списание Хранително-вкусова промишленост
17:00 – 18:00 ч. Награждаване на участниците в конкурса „Златен медал с диплом“
Организатор: Списание Хранително-вкусова промишленост
Изложбена зала 1:
щанд D1:
14:00-15:00 ч. „СЕНЗОРЕН АНАЛИЗ – практическо ръководство за месо и месни продукти, птиче месо и птичи продукти, яйца и яйчни продукти, риба и рибни продукти, месни и рибни консерви”
Организатор: Асоциацията на месопреработвателите в България съвместно с Лаборатория NSF Euro Consultants България
Изложбена зала 4:
щанд В11:
10:00 – 16:00 ч. Международен шампионат по пица
Организатор: Българска асоциация на пицарите
Изложбена зала 6:
зона „GastronomiX”:
09:00 – 16:30 ч Национална квалификация за най-престижното състезание за
професионални готвачи Bocuse d’Or
Организатор: Българска асоциация на професионалните готвачи
10:30 - 16:00 ч. Кулинарен форум GastronomiX PRO
Организатор: Българска асоциация на професионалните готвачи и
Gourmet Publishing
Програма:
10:30 – 12:00 ч. Ресторантите и обслужването - ретроспектива и бъдещи тенденции
Лектор: д-р Джон Дънинг
12:30 – 14:30 ч. Новата българска кухня със старите български продукти
Лектор: шеф Георги Бойковски
14:30 – 16:00 ч. Идеи и техники за различни ястия и степени в менюто от едни и същи сезонни продукти
Лектор: шеф Светозар Георгиев
17:00 – 18:00 ч Награждаване на победителите в състезанието Bocuse d’Or
щанд В6:
10:00-18:00 ч. Кулинарно състезание Unichef
Организатор: Unilever Food Solutions
Конгресен център, ет.1
Зала Витоша
16:00 - 19.00 ч. Българо-румънски бизнес форум
Организатор: Изпълнителна агенция за насърчаване на малките и средните предприятия (ИАНМСП)
Зала Пирин
11:00 - 12:00 ч. Хранително-вкусовата промишленост в дигиталния век - предимства и ползи от съвременните системи за управление
Организатор: Тим ВИЖЪН България ООД
Лектор: Александър Хаджидимитров
(Ръководител отдел Консултанти в Тим ВИЖЪН България ООД)
13:30 – 15:30 ч. По пътя към Индустрия 4.0
Организатор: ЦСБ-Систем България ЕООД
Сдружение GS1 България
Зала Родопи
13:00 – 15:00 ч. Семинар - Денят на Южноафриканския туризъм
Организатор: Южноафриканско посолство – София, България
Конгресен център, ет.2
Зала Вихрен
10:00 – 14:00 ч. Българските биопродукти по време на българскотo председателство на Съвета на ЕС
Организатор: Българска асоциация биопродукти
Кръгла маса „По – справедливата и зелена търговия в големите супермаркети: какво е възможното бъдеще?“
Организатор: Сдружение за устойчиви екологични решения АГРОЛИНК
10 ноември 2017
Централно фоайе
10:00 – 16:30 ч. Български Бариста Шампионат 2017
Организатор: Baristo University, част от Световния Еспресо Шампионат - Espresso Italiano Champion
Изложбена зала 1:
щанд D1:
14:00-15:00 ч. „СЕНЗОРЕН АНАЛИЗ – практическо ръководство за месо и месни продукти, птиче месо и птичи продукти, яйца и яйчни продукти, риба и рибни продукти, месни и рибни консерви”
Организатор: Асоциацията на месопреработвателите в България съвместно с Лаборатория NSF Euro Consultants България
Изложбена зала 6:
зона „GastronomiX”:
10:30 – 18:00 ч. Кулинарeн форум GastronomiX PRO
Организатор: Българска асоциация на професионалните готвачи и Gourmet Publishing
Майсторски класове програма:
10:30 – 12:00 ч. Вкусът на Холандия в дванайсет хапки
Лектор: Ян Сминк и Марк Плахе
12:30 – 14:00 ч. Авторски прочит на автентични ястия от дунавската регионална кухня
Лектор: Ивайло Димитров
14:30 – 16:00 ч. Файн дайнинг техники
Лектори: Милен Панев, Милен Златев и Владимир Тодоров
16:30 – 18:00 ч. Трансформации: шоколад
Лектори: Ради Стамболов и Боби Екзархов:
Продуктови демонстрации програма:
11:30 – 12:30 ч. Délicieux, гъши дроб и патешки деликатеси
Лектор: Димо Димов
13:30 – 14:30 ч. Kikkoman, ВК Комерсиал
Лектор: Петър Николов
15:30 – 16:30 ч. Robusta, машини за сухо зреене на месо & ViVenda
Лектор: Борислав Асенов
10:00 - 18:00 ч. Кулинарно състезание Unichef
Организатор: Unilever Food Solutions
Конгресен център ет.1
Зала Витоша
09:30 – 17:00 ч. I НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ SMARTOURISM.BG
Организатор: ХВХ Консултинг ЕООД , член на СРЕДА груп
В партньорство с: Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство, Граждански институт и ProActivePersonnel
Програма:
09:30 – 10:00 ч. Регистрация на участниците
10:00 – 10:15 ч. Откриване на конференцията: Приветствие от организаторите, партньори, представители на партньори
10:15 – 10:45 ч. Връчване на годишни награди SMARTOURISM.BG
с подкрепата на LightHouseGolfResort.com
10:45 – 13:00 ч. Първи панел:
Интелигентно управление на човешките ресурси в туризма
Лектори: представители на държавни и общински институции,
училища, университети, туристическия бизнес, професионални организации
Панелна дискусия
14:30 – 17:00 ч. Втори панел:
Иновативни и креативни модели и високи технологии в доброто
управление на туризма
Лектори: представители на държавни и общински институции,
училища, университети, туристическия бизнес, професионални организации
Зала Родопи
13:00 – 16:00 ч. Конференция Kosher & Halal Certifications: a Passport to Export
Организатор: Greekexport/GR/, Halal Certificatio Services GmbH/CH/, Balkan Kosher /US/ Aliment lab /GR/Inter Expo Centre/BG/
Конгресен център, ет.2:
Зала Мусала
09:30 – 18:00 ч. Американо-българска конфернция:
"Безопастност и съответствие на продуктите за износ в САЩ"
Организатор: Сайло Глобал и Институт за Публични Политики;
Под патронажа на:
Министъра на "Земеделието, храните и горите"- г-н Румен Порожанов
Програма:
09:30 – 10:00 ч. Регистрацията на присъстващите
10:00 – 10:15 ч. Официално откриване и поздрав от организаторите и партньорите
10:15 – 10:25 ч. Поздрав от патрона на събитието
10:25 – 10:45 ч. Опит, добри практики, предимства и цели на Държавната агенция за безопасност на храните
Лектор:Председател на БАСФН д-р Кулинански
10:45 – 11:15 ч. Общи (рутинни) практики и важни етапи за внос
в Съединените щати
Лектори: Г-н Иво Константинов
(записан видео панел с презентация)
11:15 – 11.:45 ч. Въвеждане на FSMA / FSVP
Лектор: Г-жа Софи Судай
12:00 – 12:45 ч. Нови правила на FDA / USDA и задължения на чуждестранни износители за храни, козметика и медицински изделия / консумативи
Лектор: Г-н Доменик Венециано
14:00 – 14:45 ч. Митническите изисквания на САЩ за внос на стоки в САЩ
Лектор: Г-жа Дженифър Р. Диас
14:45 – 15:20 ч. Въпроси и отговори към всички оратори – хранителни компании
15:30 – 16:15 ч. Изисквания на САЩ за FDA за внос на храни и козметика (процедури, най-добри съвети и време)
Лектор: Г-жа Дженифър Р. Диас
16:15 – 16:50 ч. Въпроси и отговори към всички оратори – козметични компании
17:00 – 18:00 ч. Нетуъркинг
11 ноември 2017
Централно фоайе:
14:00 ч. Теглене на томболата
Изложбена зала 1:
щанд D1:
11:00-12:00 ч. „СЕНЗОРЕН АНАЛИЗ – практическо ръководство за месо и месни продукти, птиче месо и птичи продукти, яйца и яйчни продукти, риба и рибни продукти, месни и рибни консерви”
Организатор: Асоциацията на месопреработвателите в България съвместно с Лаборатория NSF Euro Consultants България
Изложбена зала 6:
зона „GastronomiX”:
10:00 – 15:30 ч. WiFo – форум за вино и храна
Организатор: Българска асоциация на професионалните готвачи и Gourmet Publishing
10:00 – 12:00 ч. Първа част
12:00 – 13:00 ч. Обявяване на наградите на Метро в конкурса „Храната и градът“
13:30 – 15:30 ч. Втора част
Конгресен център ет.1:
Зала Витоша
09:30 – 12:00 ч. I НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ SMARTOURISM.BG
Организатор: ХВХ Консултинг ЕООД , член на СРЕДА груп
В партньорство с: Асоциацията на училищата по ресторантьорство и хотелиерство, Граждански институт и ProActivePersonnel
09:30 – 11:30 ч. Трети панел:
Интелигентно управление на туристическите дестинации – регионално развитие, архитектура, екология.
Лектори: представители на държавни и общински институции,
училища, университети, туристическия бизнес, професионални организации
Панелна дискусия
11:30 – 12:00 ч. ЗАКРИВАНЕ НА КОНФЕРЕНЦИЯТА