1. Начало
  2. Предстоящо
  3. Изложби
  4. Седмица на гората

Седмица на гората

Седмицата на гората се провежда от 1 до 7 април 2019 година. Мотото е:  14 години традиции в грижата за бъдещето на гората !

В дните от 1 до 7 април в национален мащаб празничните прояви започват с „Ден на отворените врати“ на 3 април пред сградата на Министерство на земеделието, храните и горите в град София ще бъде  разположена Изложба за развитието на горското дело в България - „140 централна горска служба“,  а в Централното фоайе на сградата ще бъде експонирана изложба на изделия от дърво, изработени от ученици от професионалните горски училища.

На 5 април 2019 г. в Южния парк в град София ще бъде изградена информационна шатра. Там експерти от Агенцията по горите заедно със студенти от Лесотехническия университет ще разказват на посетителите за изложените материали и сбирки, свързани със създаването, възстановяването, стопанисването и опазването на българската гора.

В цялата страна се предвиждат залесителни мероприятия, като на 4 април те ще са повсеместни в цялата страна.

На 2 април в Аулата на Лесотехническия университет е предвидено тържество за отбелязване и на 120-годишнината на горския периодичен печат в България.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.