РЕВОЛЮЦИЯТА НА РЕГЕНЕРАТИВНОТО ЗЕМЕДЕЛИЕ е проект, който представлява поредица от дейности, чиято обща цел е да помогне на фермерите и предприятията за хранително-вкусовата промишленост да възприемат повече регенеративни земеделски практики и да повишат обществената осведоменост относно важните ползи за здравето, околната среда и икономиката от консумацията на регенеративно произведена храна.
През тази година се проведе двудневно обучение за Регенеративно Земеделие с участието на селектирани 40 професионални земеделеца, които управляват около 400 000 декара. Организатори са Европейския Институт за Иновации и Технологии сектор Храни (EIT Food), а за партньор в България, който да организира целия проект, от шест кандидатури бе избрана Асоциацията на Българските Но Тилъри (АБНТ).
6 земеделеца ще бъдат избрани за индивидуална подкрепа, изготвяне и изпълнение на 3-годишен план за трансформация на техните стопанства по технологията на консервационното и регенеративното земеделие. Селектират се най-мотивираните и решителни земеделци. Експерти от Асоциацията на Българските Но Тилъри (АБНТ) ще помогнат на земеделците да дефинират целите си и да изготвят 3 годишен план за постигането на тези цели чрез внедряване на методологията на консервационното и регенеративно земеделие в техните стопанства. В този период ще се взимат почвени проби в началото и в края на всяка година като индикатори за началното състояние и прогреса в стопанствата . Ще бъде осигурена индивидуална подкрепа и консултиране от експерти от АБНТ и EIT Food в този период.
ЗА КОГО СЕ ОТНАСЯ ТАЗИ КОНФЕРЕНЦИЯ И ЗАЩО ДА Я ГЛЕДАТЕ?
- За Земеделци, които усещат че има и друг начин да бъдат по-независими и да правят успешно устойчиво земеделие с по-ниски разходи, по-висока печалба, по-качествена продукция и постоянно подобряващо се естествено почвено плодородие.
- За Хора, които се интересуват от качествената и питателна храна,
както и от бъдещето на почвите, природата и климата.
ОРГАНИЗАТОРИ: АБНТ – Асоциацията на Българските Но Тилъри, EIT Food – Европейски Институт за Иновации и Технологии в хранителната индустрия.
МЕДИЕН ПАРТНЬОР: АГРО ТВ – медията, която има усет за новото в земеделието.