1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Ден на Народните будители

Ден на Народните будители

Издигаме националния флаг пред Президентството

Днес в 12 часа пред парадния вход на президентската администрация ще бъде изпълнен традиционният ритуал за издигане на националното знаме, съобщават от прессекретариата на държавния глава. Ще бъде извършена и тържествена смяна на караула.

Началото на този ритуал бе поставено преди четири години по инициатива на президента Георги Първанов и е по повод Деня на будителите. Поканени са да присъстват председателят на Народното събрание Георги Пирински, министър – председателят Сергей Станишев, заместник – председателите на Народното събрание, ръководствата на парламентарните комисии по образование и наука и по култура, министърът на образованието и науката Даниел Вълчев, министърът на културата Стефан Данаилов, началникът на Генералния щаб ген. Златан Стойков, председателят на БАН акад. Никола Съботинов, ръководството на БАН, граждани.

По-рано през деня президентът на републиката и Върховен главнокомандващ на въоръжените сили Георги Първанов ще присъства на панихидата за Архангелова задушница във военния Мавзолей-костница на Централните софийски гробища. Началото е в 10 часа.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.