1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Има основание за намаляване цените на хляба

Има основание за намаляване цените на хляба

САПАРД е най-успешната предприсъединителна програма за страната ни

Има основание за намаляване цените на хляба. Това бе категоричното становище на министъра на земеделието и храните Валери Цветанов, изразено пред журналисти в парламента. Според министъра проблемът с високите цени на хляба не е нито в зърнопроизводителите, нито в мелничарите, а в самите производители на хляб. „И зърнопроизводителите, и мелничарите доставят директно брашното до хората, които правят хляб. Но къде получавате фактури – с изключение на големите магазини?”, запита Цветанов.

На въпрос дали споделя подозренията на опозиционни депутати за картелни споразумения на хлебопроизводителите за цените на хляба, Цветанов отговори: „Не знам, нямам данни. Но истината е такава”.

Министър Цветанов бе помолен да коментира и програма САПАРД. Той отговори, че е получено писмо с положителна оценка от еврокомисаря по земеделието Мариан Фишър – Бойл. Очаква се крайното решение за удължаване на програмата до 2009 г. Според земеделският министър, САПАРД е най-успешната предприсъединителна програма за страната ни.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.