1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. Министър Валери Цветанов е предложил промени в одобрения от МС проектобюджет за догодина

Министър Валери Цветанов е предложил промени в одобрения от МС проектобюджет за догодина

Вчера министърът е внесъл три нови предложения към бюджета

 

Министерството на земеделието и храните (МЗХ) отчита ясно нуждите на зърнопроизводителите, каза министърът на земеделието и храните Валери Цветанов пред журналисти. „Аз в качеството си на министър на земеделието и храните не приех предложения от Министерски съвет проектобюджет на миналото заседание на правителството. Вчера на заседанието внесох три нови предложения към бюджета – за изплащането на предвидените 147 млн. лв. като национални доплащания на зърнопроизводителите за тази година, за допълнителните 60 млн. лв. за животновъдите и за настоящите искания за 378 млн. лв. за национални доплащания за догодина”, каза Цветанов. Той посочи, че протестиращите не били информирани за това, което е направило МЗХ по техните искания и приема това като липса на диалог с тях.

„Предоставих всички тези предложения на членовете на парламентарната комисия по земеделие и гори, тъй като трябва да стане по-популярно какво прави земеделското министерство за защита на интересите на зърнопроизводителите, на млекопроизводителите и изобщо на земеделските производители”, посочи още той.

Цветанов каза, че няма нищо против да се срещне с протестиращите днес в столицата зърнопроизводители. „Като са ми поискали оставката, да дойдат в моя кабинет, за да им покажа всички тези неща, които съм направил – този уличен диалог е безпредметен”, посочи той в отговор на въпрос на журналисти.

 

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.