1. Начало
  2. Новини
  3. Институции
  4. На телефона за корупционни практики на ДФ „Земеделие”

На телефона за корупционни практики на ДФ „Земеделие”

Автоматичен запис на обажданията до 3 минути

 70 обаждания от страна на граждани са постъпили на Гореща телефонна линия с номер  0700 10 616  за сигнали за измами, нередности и корупционни практики на ДФ „Земеделие” за периода 15 септември – 29 октомври тази година, съобщават от пресцентъра на фонда. В голяма степен гражданите подават информация за казуси, които са извън компетенцията на институцията. В тези случаи, в обратния контакт, подаващите сигнала се насочват към компетентните ведомства. Това най-често са Министерство на земеделието и храните и Държавна агенция по горите.

Основно въпросите на гражданите са свързани с информация за проектите, които са подали по Програмата за развитие на селските райони и в по-малка степен въпроси, свързани с разяснения по схемите за единно плащане на площ. За всяко получено обаждане ДФ „Земеделие” предприема конкретни стъпки, които са свързани или с решаване на зададени казуси, или с насочване към институцията, от която зависи това.

Припомняме, че на номер  0700 10 616  гражданите ще могат да подават в рамките на 24 часа в денонощието сигнали за измами и корупционни практики, свързани с Програмите и мерките за подпомагане, които се прилагат от Фонда. Също така сигнали могат да се подават и на електронен адрес signali@dfz.bg.

Сигналите на „Горещия телефон” за абонати на БТК от цялата страна, се таксуват на цената на един градски разговор. Абонатите на мобилни и други фиксирани мрежи заплащат разговора според своя тарифен план. Линията на „Горещия телефон” е снабдена с технически устройства и софтуер, които осигуряват запис на обажданията чрез автоматично записващо устройство. Времето за записа на всеки разговор е ограничено до 3 минути. При свързване с горещата линия автоматично се включва съобщение, последвано от сигнал, след който се записва телефонното обаждане.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.