1. Начало
  2. Новини
  3. Инвестиции
  4. 4,7 млн. лв. получи Велико Търново за развитието на туристически атракции

4,7 млн. лв. получи Велико Търново за развитието на туристически атракции

Финансирането е по ОП "Регионално развитие"

4,742 млн. лв. безвъзмездно получава Велико Търново за развитието на четири основни туристически атракции - спектакъла "Звук и светлина", оперния фестивал "Сцена на вековете", туристическото влакче и мултимедийния център "Царевград Търнов" - музей на восъчните фигури. Финансирането е по ОП "Регионално развитие", пише "Янтра Днес".

Проектът на Велико Търново е с най-голямо европейско финансиране от общо 15 одобрени от цялата страна, съобщиха от пресцентъра на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Класирането излезе в края на миналата седмица. 80 общини кандидатстваха с проекти. Договори за финансиране ще бъдат сключени с 15.

Общият бюджет, с който в "балканската столица на културния туризъм" ще се развиват атракциите, е 6,257 млн. лева. 85 % е съфинансирането от Европейския фонд за регионално развитие (ЕФРР). Собственият принос на В. Търново е 836 783 лева. Общинската туристическа агенция "Царевград Търнов" и Общината ще осигурят допълнителен собствен принос от 678 089 лева. За цялата страна от ЕФРР безвъзмездно за туристически атракции се отпускат 33,707 млн. лв. 14,1 на сто от парите идват във Велико Търново.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.