1. Начало
  2. Новини
  3. Любопитно
  4. Общинският съвет в Добрич даде старт на изграждането на Аграрен колеж

Общинският съвет в Добрич даде старт на изграждането на Аграрен колеж

Пловдивският Аграрен университет ще обучава за 3 години бъдещи земеделци в Добруджа

Общинският съвет в Добрич даде съгласие за разкриването на колеж в добруджанския град към Аграрен университет – гр. Пловдив. В него бъдещите студенти ще се обучават в редовна и задочна форма в степен „професионален бакалавър”, професионално направление „Растениевъдство”, специалност „Агробизнес” и професионално направление „Икономика” в продължение на 3 години.

Докладната за аграрния колеж беше внесена от Александър Алексиев – председател на ПК „Наука и образование”. В нея се казва, че в Общински съвет – Добрич са постъпили писма от Пловдивския Аграрен университет относно откриване на колеж. Писмата са били разгледани на заседанието на Постоянната комисия по наука и образование към Общински съвет – Добрич на 18 януари 2011 г. и подкрепени от членовете й.
Висшето учебно заведение има сключени рамкови договори с Добруджански земеделски институт – град Генерал Тошево, както и с Професионална гимназия по аграрно стопанство за материална база.

Към настоящия момент Аграрен университет – Пловдив подготвя проект пред НАОА и след положителна оценка колежът може да стартира през учебната 2011–2012 г.
33-ма общински съветници са гласували на днешната сесия на ОС – Добрич за предложението, един е бил против. Така бъдещото земеделско училище – филиал на Пловдивския аграрен университет, ще стане факт.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.